Luka Jović
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Svetlana Jović, majka Luke Jovića, u emotivnoj ispovesti govorila je o trnovitom fudbalskom putu njenog sina.

Majka napadača Reala iz Madrida u emisiji „Majke šampioni“ na Arenasport kanalu prisetila se detalja iz odrastanja srpskog reprezentativca.

„Ćerka Milijana je vodila svoju borbu. Kroz njenu bitku smo svi očvrsli. Sticajem okolnosti Luka se suočio sa nekim stvarima sa pet godina. Život nam se okrenuo za 180 stepeni. Teška bolest sestre uticala je da Luka očvrsne ranije“, rekla je Svetlana Jović i dodala:

PROČITAJTE JOŠ

„Luka je bio dosta mali ali mislim da je mogao da shvati težinu situacije kada je njegova sestra bila bolesna. Video je da je nema kod kuće, da je izgubila kosu, znao je da je u bolnici. Verujem da je taj period uticao na to da brže odraste i sazri kao ličnost. On je dobio dodatnu snagu nakon tog perioda i želju da uspe i napravi veliku karijeru“.

Sa devet godina Luka je zaigrao za Crvenu zvezdu, a već kao kadet je i otišao od kuće što njegova majka nije lako podnela.

„Bilo mi je teško da tako mali ode od kuće. Mesecima sam se psihički pripremala za to. Bilo mi je bitno da ostvari svoje ciljeve i smatrala sam da smo mi tu da mu pomognemo da pokuša da ih ostvari. Pustila sam sve da ide svojim tokom. Otišao je kao veoma mali od kuće i ostala sam ga željna. Zbog toga mi je ostao žal u duši“.

Svetlana je otkrila da su njen suprug i sin neretko u četiri ujutru putovali za Beograd zbog utakmica.

„Bilo je situacija i kad je putovao po snegu od pola metra. Luka i Milan stavljali su glavu u torbu zbog fudbala, ali je on kao mali još zacrtao svoj put i nije odustajao od cilja“.

Miodrag Božović imao je primedbe na Jovićevu ishranu i neretko ga kritikovao jer je jeo u pekarama.

„Luka je tad imao šest-sedam kilograma manje nego sad. Smatrala sam da nije gojazan. Drugo pitanje je da li je dobro što je jeo u pekari, ali treba imati u vidu da je bio sam u Beogradu i da je normalno da zaluta“.

Jović Božović
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Društvo napadaču Reala u španskoj prestonici neretko čini devojka Sofija ili neko od drugara.

„Uvek je neko sa njim u Madridu i smatram da je to dobro. Nije loše imati nekog pored sebe i podeliti mišljenja i emocije. Trudimo se i mi da budemo što češe sa njim“, rekla je Jovićeva majka i potom prokomentarisala njegovo često pojavljivanje u medijima:

„Teško je čitati u medijima tekstove o njemu, ali se trudim da shvatim da je njegov život takav i da će biti. Javnosti je zanimljivo da čuje i komentariše sve o njemu jer je uspeo, ali naravno da meni to smeta. Život je pred njim i videćemo da li će praviti ispravne izbore“.

Luka iz prvog braka ima sina, a sa sadašnjom devojkom čeka drugo dete. Svetlana je istakla da je ljubav prema unucima specifična.

„Prema deteru imate veću odgovornost, a unuci su tu samo da ih volite. Srećna sam da zna da se poigra sa sinom, pruža mu pažnju. Uvek je govorio da želi mlad da postane otac. On bira svoj život i šta želi i ne vidim potrebu ljudi da toliko komentarišu njegov izbor. Kao majka prihvatiću koju god devojku izabere. Malo mi je previše što javnost Luki ne da da diše i to mu stvara dodatni pritisak“.

Lukina majka je otkrila da joj sin uvek nedostaje što neretko bude povod da zaplače.

„Uvek sam bila veoma ponosna na njega. Svesna sam da vreme koje smo propustili da budemo zajedno ne možemo da nadoknadimo, ali se nadam da ćemo kad završi karijeru biti više zajedno. Sve što želim je da bude živ, zdrav i srećan“, rekla je Svetlana Jović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar