Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Nije naivno.

Luka Jović je u Fjorentinu stigao nakon mračnog perioda u dresu Real Madrida sa jednim ciljem – da dokaže da je sa razlogom dobio poziv „kraljevskog kluba“.

PROČITAJTE JOŠ:

I počelo je bajkovito, nakon fantastičih priprema zaigrao je protiv Kremonezea u prvom kolu Serije A, postigao pogodak, ali je umesto nadogradnje usledila blago rečeno suša.

Od tog duela Jović je započeo tek devet mečeva, samo četiri puta je dočekao završnih deset minuta na terenu, a postigao je tek još dva gola – jedan protiv Intera u porazu 4:3, i jedan u pobedi nad Salernitanom od 2:1.

Tri gola na 16 utakmica, za 797 minuta u igri – premalo za fudbalerera Jovićevog renomea.

No, to nije toliki problem koliko sve manje poverenje koje stručni štab „viole“ ima u nekadašnju „devetku“ Crvene zvezde.

Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Jović je, naime, na poslednjih pet utakmica Fjorentine dva puta zamenjen na poluvremenu, dok je na preostale tri ukupno sakupio 41 minut – 13 protiv Salernitane, kada je postigao i pogodak, 24 protiv Milana uz žuti karton u porazu 2:1, i četiri protiv Monce (1:1).

Sve to je dovelo do gubitka samopouzdanja, pa je protiv Rome u nekoliko situacija kada je mogao – i na konto renomea koji je izgradio prethodnih godina morao – da reaguje neuporedivo bolje akciju okončao ili traljavim pasom, ili veoma lošim pokušajem udarca.

A kako je u Fjorentinu stigao sa namerom da predstavlja kamen-temeljac kluba koji će biti kadar da se bori za neki trofej nakon više od dve decenije posta (poslednji osvojen 2001. godine u Kupu Italije, ako ne računamo onaj nakon osvojene Serije C2 dve godine kasnije), Jović je u najmanju ruku razočarao.

Umesto gol-mašine i fudbalera koji će doneti prednost u odnosu nad direktnim konkurentima u Seriji A, navijači Fjorentine su na delu mogli da vide ni bledu senku igrača koji je u Ajntrahtu davao naznake da će biti jedan od najboljih u Evropi.

Trenutno, reč koja ga opisuje je – razočaranje, pa i ne iznenađuju (zasad stidljive) priče da bi do rastanka moglo da dođe već u januaru.

S obzirom na to da je ovo bila prilika da u ekipi bez preteranog rezultatskog pritiska, koja je pravljena da raste, Jović nije uspeo da se izbori za mesto nosioca, ostaje veliko pitanje šta budućnost nosi za reprezentativca Srbije, i da li je moguće očekivati preokret.

Zasad, ne sluti na dobro.

BONUS VIDEO: Luka Jović majstorski lobovao golmana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar