Marko Ivezić
Marko Ivezić; Foto; Nikola Gligic/Starsport.rs ©)

Srpski fudbaler Luka Ilić sklonjen je iz tima Troe u koju je prešao početkom ove sezone.

Luka je nekadašnji igrač Crvene zvezde, kog je Mančester siti otkupio zajedno sa bratom Ivanom za pet i po miliona evra 2017. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Pokušavao je zadnji vezni da se nametne prethodnih godina po pozajmicama, odigrao je dobru sezonu u TSC-u iz Bačke Topole lani i to ga je preporučilo za odlazak u Francusku.

Tamo je odigrao 14 utakmica u prvom delu sezone, a od decembra 2023. ga uopšte nema na terenu.

Razlog za to, prema pisanju Tutomerkata je njegova želja da ode iz kluba, odnosno odbijanje da potpiše novi ugovor, s obzirom na to da ima jednogodišnji.

Dodatni razlog je i što Verona navodno želi da ga dovede – isti klub gde je s uspehom nastupao i mlađi Ivan, koji se nedavno teško povredio u dresu Torina.

Za Luku je zainteresovan bio i Leče, pa bi Luka u oba slučaja dobio šansu da se nametne u Seriji A i da napravi dugo čekani iskorak u karijeri.

Tutomerkato piše da je i Lacio, bivši klub Sergeja Milinković-Savića, zainteresovan za srpskog vezistu, pa otud i ne čudi što ga ne zanima da se zadržava u Troi.

Ivan je u Veronu stigao 2020. godine i klub ga je prvo pozajmio od Mančester sitija, a onda ga je otkupio za sedam i po miliona evra, da bi ga januara 2023. prodao za oko 16 miliona evropskih novčanica.

Luka je ove sezone odigrao 15 utakmica u svim takmičenjima za Trou i postigao je četiri pogotka. Ima isto toliko asistencija.

BONUS VIDEO: Gol Mitrovića protiv Rijada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar