Luis Tehada
Foto: EPA-EFE/MOHAMED MESSARA

Ukoliko ste pratili Mundijal u Rusiji 2018. godine sigurno vam je privuklo pažnju da je malena Panama uspela da se nađe u izabranom društvu, a glavni igrač te reprezentacije Luis Tehada iznenada je preminuo.

Tehada je imao samo 41 godinu i igrao je u rekreativnoj ligi po završetku profesionalne karijere. Čak 17 godina je igrao za reprezentaciju i sakupio je 108 nastupa i 43 pogotka, po čemu je rekorder zemlje.

PROČITAJTE JOŠ

Španska „Marka“ je prenela da je izgubio svest na terenu u blizini Panama Sitija i da je hitno prevezen u bolnicu. Ipak, lekari su samo mogli da konstatuju smrt.

„Prema izveštajima, on je osetio bol u grudima pre utakmice i tokom meča je navodno pao u nesvest. Nekoliko minuta posle dolaska u bolnicu, njegova smrt je potvrđena“, objavila je Marka.

Nikada nije zaigrao u Evropi, karijeru je započeo 2001. godine u rodnom Panami, a onda se selio u Kolumbiju, Sjedinjene Američke Države, Peru i Meksiko.

„Bio je simbol razvoja fudbala u Panami, izražavamo najbližima najiskrenije saučešće. Matadore, nikada te nećemo zaboraviti“, saopštio je Fudbalski savez Paname.

BONUS VIDEO Gol Obale Slonovače za izjednačenje protiv Senegala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar