Foto: EPA PHOTO EFE/ANDREU DALMAU

Od heroja do izdajnika - put koji je Luis Figo prešao jednom odlukom.

Portugalac je učinio neoprostivo, zamenio je Barselonu Real Madridom i to direktnim transferom.

PROČITAJTE JOŠ

U razgovoru sa Fabiom Kanavarom otkrio je šta je bio razlog za tako dramatičan potez.

„To je bila važna i teška odluka. Promenio sam grad koji mi je dao mnogo i gde je bilo dobro, ali… Kada osećate da niste dovoljno poštovani za ono što radite i dobijete ponudu nekog drugog kluba, onda morate da razmislite o tome“, rekao je Figo.

On je naveo da su veliki svetski klubovi slični, ali i da postoji jedna razlika.

„Radi se o ljudima koji formiraju društvo. Došao sam u Madrid kada se dogodila velika promena u klubu i na startu nije bilo jednostavno. Sve je bilo novo za mene, ali je integracija dobro prošla“, dodao je Figo.

Figo je proveo po pet godina u oba najveća španska kluba, od 1995. do 2005. kada je postao član Intera i njegov dres nosio četiri godine, do završetka karijere.

Sastavite i vi idealnih 11 Partizana i Crvene zvezde!

Sportska redakcija Nova.rs je pripremila serijal u kom će pokušati da, uz pomoć vas i navijača večitih rivala iz raznih oblasti društvenog života, dođe do najboljih timova u istoriji dva najveća srpska kluba. U komentarima na vest nam šaljite svoje najbolje timove ili na email [email protected], pa će i vaši izbori na kraju uticati na konačan izgled najboljih sastava večitih rivala.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar