Foto: EPA-EFE/Alberto Estevez

Fudbaleri Barselone plasirali su se u finale španskog Kupa kralja nakon što su u revanš meču savladali Sevilju nakon produžetka sa 3:0.

PROČITAJTE JOŠ...

Barsa je do prednosti stigla u 12. minutu golom Osmana Dembelea, i ostatak utakmice provela pokušavajući da dođe do drugog gola kojim bi meč odvela u produžetke. Nije joj uspevalo, a jednu takvu šansu sprečio je Fernando faulom sprečio kontru Katalonaca, dobio drugi žuti karton, pa je Sevilja u poslednja dva minuta imala igrača manje.

Ispostavilo se da je i to bilo dovoljno Barseloni. Ne odmah, s obzirom na to da je šut Mesija izblokiran, ali je nakon kornera koji je izveo Mesi lopta stigla do Grizmana na drugoj stativi nakon loše intervencije odbrane Sevilje. Francuz je sjanim driblingom poslao čuvara u prazno, centrirao, a Pike sa peterca poslao loptu u mrežu.

Pet minuta igre u produžetku bilo je dovoljno da dođu i do trećeg gola preko Brajtvrajta. Sevilja je u 73. minutu propustila šansu da sa penala stigne do gola, pošto je Okamposov penal odbranio Ter Štegen, a u 101. minutu nakon konsultacija sa VAR sobom doneta je odluka da igranje rukom jednog od defanzivaca Barselone u kaznenom prostoru ne bude okarakterisano kao jedanaesterac, pa će „blaugrana“ u borbu za trofej protiv Levantea ili Atletik Bilbaa (prvi meč 1:1).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar