Dušan Vlahović Foto: Marco Canoniero / Shutterstock Editorial / Profimedia

Neverovatan meč.

Fudbleri Juventusa poraženi su od Napolija u meču 31. kola Serije A, pa su trećim vezanim porazom došli u situaciju da strahuju za mesto u Ligi šampiona uprkos vraćenih 15 bodova, dok je Napoli potvrdio mesto u elitnom takmičenju za sledeću sezonu, ali i napravio jedan od najtežih koraka ka tituli prvaka.

Napoli je u Torino stigao na megdan osokoljenom Juventusu, koji je nakon odluke suda da privremeno suspenduje kaznu o oduzetih 15 bodova došao do treće pozicije na tabeli Serije A, i tim iz Torina je tokom većeg dela meča bio nešto bolji rival.

Napadali su igrači Maksimilijana Alegrija, u prvom poluvremenu su uputili tri udarca u okvir gola dok Napoli nije imao nijedan.

U drugom poluvremenu druga slika, Napoli je krenuo silovito, čak šest puta su loptu poslali ka okviru gola rivala, ali je rezultat bio nepromenjen sve do same završnice.

Filip Kostić Foto: TANJUG/Marco Alpozzi/LaPresse via AP

U 83. minutu Anhel di Marija je sjajnim udarcem pogodio mrežu tima iz Napulja, ali je par trenutaka kasnije, nakon intevencije iz VAR sobe, gol poništen zbog faula u napadu.

Usledili su burni protesti ali je sudija ostao pri svojoj odluci, pa je ostalo 0:0 sve do trećeg minuta nadoknade, kada je Elđif Elmas centrirao, a Đakomo Raspadori loptu zakucao u mrežu za veliku radost igrača Napolija.

Federiko Kijeza je u sedmom minutu nadoknade mogao da donese izjednačenje, ali je izblokiran.

Na kraju, velika pobeda Napolija za 78. bod i 17 bodova viška u odnosu na drugoplasirani Lacio, pa će Napoli imati prvu meč-loptu pred svojim navijačima 29. aprila protiv Salernitane. Takođe, Napolitanci su postali druga ekipa, posle Crvene zvezde, koja je obezbedila mesto u grupnoj fazi elitnog evropskog fudbalskog takmičenja.

Što se tiče Juventusa, za „staru damu“ je Filip Kostić igrao 60 minuta, dok je Dušan Vlahović u igru ušao u poslednjem minutu regularnog dela meča.

Serija A, 31. kolo

Verona – Bolonja 2:1 (1:0)

(Verdi 45+1, 62 – Domingez 90+4)

Subota:

Salernitana – Sasuolo 3:0 (2:0)

(Pirola 9, Dija 20, Kulibali 65)

Lacio – Torino 0:1 (0:1)

(Ilić 43)

Sampdorija – Specija 1:1 (1:0)

(Amione 23 – Verde 59)

Nedelja:

Empoli – Inter 0:3 (0:0)

(Lukaku 48, 76; Martinez 88)

Monca – Fjorentina 3:2 (2:2)

(Biragi a.g. 26, Mota 43, Pesina pen. 58 – Kuame 8, Saponara 13)

Udineze – Kremoneze 3:0 (3:0)

(Samardžić 2, Perez 27, Sakses 36)

Milan – Leće 2:0 (1:0)

(Leao 40, 75)

Juventus – Napoli 0:1 (0:0)

(Raspadori 90+3)

Ponedeljak:

20:45 Atalanta – Roma

BONUS VIDEO Fudbaler pao u nesvest, Ronaldova reakcija će vas iznenaditi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar