Lotar Mateus, Foto: EPA-EFE/NOUSHAD THEKKAYIL

Legenda nemačkog fudbala i nekadašnji trener Partizana Lotar Mateus imao je štošta lepo da kaže o srpskom nacionalnom timu.

Mateus je za mađarski „Nemzeti sport“ analizirao grupe u Kataru i premda je Brazil u grupi G stavio kao favorita, veruje da će Srbija iznenaditi.

PROČITAJTE JOŠ:

„Za mene su Brazilci favoriti broj jedan na turniru. Čak i pored toga što su upali u najtežu grupu. Pojedinačno su neverovatno jaki, nemaju slabih tačaka i uz sve to im je stručni štab veoma profesionalan, te može da izabere najbolje igrače“, rekao je Mateus.

Nemac podseća da je radio u Srbiji i sa uspehom vodio Partizan ka Ligi šampiona u prvim godinama 21. veka.

„Vodio sam Partizan i ne mogu da poreknem da mi je deo srca i dalje ostao tamo. Srpski igrači igraju u top ligama širom Evrope. Selektor nacionalnog tima Dragan Stojković Piksi je motivisan, ima iskustva i od igračkih dana postiže uspehe. Fudbaleri mu slepo veruju i oni definitivno mogu da iznenade“, uveren je Mateus.

U grupi sa Srbijom i Brazilom su još i Švajcarska i Kamerun.

„Znam dobro i Švajcarce, jer nekoliko njih igra u Bundesligi, a Kamerun nije baš jako kao što je Senegal i ne mislim da će proći dalje“, poentirao je nemački trener.

BONUS VIDEO Kacuhito Kinoši: Hoću da naučim himnu „Bože pravde“ jer predstavljam Srbiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar