Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Predsednik Skupštine OFK Beograda Ljubiša Đurović kritički posmatra izjavu Zvezdana Terzića, generalnog direktora Crvene zvezde, koji je rekao da bi pomogao "Romantičarima" tako što bi ih pretvorio u filijalu crveno-belih.

Terzić je to rekao u petak, tokom razgovora sa novinarima o više različitih tema, tvrdeći da je to na neki način njegova obaveza jer je dugo vremena proveo na Omladinskom stadionu.

OFK Beograd je u međuvremenu pao do Srpske lige Beograd, dugo nema struju zbog dugova, a njegova uprava mora da manevriše sa novcem kojeg nema.

PROČITAJTE JOŠ:

„Maske su pale, ali da se zna, OFK Beograd od svog postojanja pa evo do danas, prolazeći kroz razna iskušenja i rizike, nije nikada bio, a neće ni biti, ničija filijala“, piše Ljubiša Đurović.

On je, ne spominjući ime, ukazao na Zvezdana Terzića kao na čoveka koji je doveo OFK Beograd u tu situaciju, pa je istakao i da je generalni direktor Zvezde mogao da pomogne i na drugačiji način – ako je to iskreno hteo.

„Svi oni koji bi da, koristeći tešku situaciju u koju su doveli OFK Beograd i koji bi da ga pretvore u nečiju filijalu, ako su im namere iskrene mogu i na drugi sportski dostojanstven i moralno čist način pomoći. Izgleda sam bio u pravu kada sam rekao da je indikativno ovoliko interesovanje javnosti za izbore u jednom trećeligašu, koji je u tom rangu i zaslugom raznih dušebrižnika koji bi da ga pretvore u filijalu. Prvi korak kod ovakvih namera uvek je, uz pomoć insajdera, instaliranje kadrova u upravi kluba. NO PASSARAN“, poručuje Đurović.

On nastavlja tvrdnjom da će klubu pomoći „pravi romantičari“ i prijatelji kluba koji ima dugu tradiciju u srpskom fudbalu.

Foto: Facebook/Zvanična prezentacija OFK Beograd

„Naš proslavljeni klub će, uz pomoć pravih „romantičara“, odanih prijatelja, bez zadnjih namera, izići i iz ovih problema i vratiti se na pozicije koje mu i pripadaju. Do danas se niko nije javio da nam pomogne, upravo zbog toga što misle da smo nečija filijala, a nismo. Ne znam kojoj ‘bistroj glavi’ je cilj da fudbalsku Srbiju pravi od fudbalskih filijala“, kaže Đurović.

Predsednik Skupštine „Romantičara“ je napomenuo i da bi još štošta mogao da kaže o srpskom fudbalu, uz konstataciju da je OFK Beogradu „za godinu dana potrebno novca koliko nekome za dan“.

„Ne znam, a znam. Ali ću stati, neću dalje pisati, jer ću roman morati da napišem, ako nastavim da ispisujem sve što znam. Za kraj samo molba onima koji imaju moć, NEMOJTE NEKIMA BITI MAJKA A OFK BEOGRADU MAĆEHA. Jer nama je za godinu dana života potrebno onoliko koliko neki troše za jedan dan. Da, potrebno nam je i malo struje, da u centru Beograda preko 1.000 mladih talenata, budućih šampiona ne žive i ne treniraju u mraku. Ne borimo se, valjda, za takav Beograd i Srbiju“, zaključio je Đurović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare