Foto: EPA-EFE/Adrian Dennis

Fudbaleri Mančester sitija poraženi su na gostovanju Čelsiju (2:1) pa je Liverpul sedam kola pre kraja takmičenja postao šampion Premijer lige posle tri decenije posta.

Porazom u Londonu Mančester siti je ostao na 63 boda pa je zaostatak od 23 boda postao nedostižan u preostalih sedam kola. Na taj način Liverpul je posle 30 godina postao šampion Engleske.

PROČITAJTE JOŠ

Izabranici Pepa Gvardiole su u 36. minutu kapitulirali golom Pulišića koji je istrčao neverovatnu kontru od svoje polovine, ostavio iza sebe tri defanzivca i matirao Edersona.

Spektakularan gol De Brujnea iz slobodnog udaca u 55. minutu vratio je nade „građanima“, međutim penal koji je napravio Fernandinjo potopio je lađa mančesterskog kluba.

Brazilac je u 77. minutu pred svojim golom rukom sprečio pogodak rivala i zaradio direktno isključenje. Usledio je jedanaesterac koji je izveo Vilijan čiji je pogodak praktično krunisao ekipu Jirgena Klopa.

Posle susreta na „Stamford Bridžu“, duel narednog kola između Mančester sitija i Liverpula neće imati rezultatski značaj i biće zanimljiv samo jer će na „Etihadu“ stari šampion predati krunu novom.

Liverpul je poslednji put šampion Engleske bio u sezoni 1989/90 kad ih je sa klupe predvodio Keni Dalgliš.

Foto: Printscreen

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare