Foto: EPA/ Jon Super / POOL

Bio tu Žoze Murinjo ili ne, za Totenhem će gostovanje Liverpulu na "Enfildu" dugo biti bauk. Ovog puta su "crveni" savladali goste sa 2:1 u 12. kolu Premijer lige.

Liverpul se ovim trijumfom vratio na vrh tabele, pa su igrači to znali da proslave sa Jirgenom Klopom na terenu i malobrojnim navijačima na tribinama.

PROČITAJTE JOŠ

Totenhem je na poslednjih 27 gostovanja na „Enfildu“ upisao samo jedan trijumf (bilo je 2:0 maja 2011. godine kada je „pevce“ vodio Hari Rednap), a upisao je 18 poraza u ovom periodu.

Da je domaćin rešen da dođe do slavlja videlo se od prvog minuta jer su odmah usledili siloviti napadi. Udarac Roberta Firmina je krajnjim naporom odbranio Ugo Ljoris, nešto kasnije je Mohamed Salah šutirao tačno u francuskog čuvara mreže…

Tako nije bilo u 26 minutu kada je šut Salaha na putu ka mreži zakačio jednog od defanzivaca i tako bila neuhvatljiv plen za Ljorisa. Salahu „leže“ gosti, pa je učestvovao u akcijama za šest od poslednjih sedam golova protiv ovog rivala.

Ipak, nije se Totenhem predavao, nije želeo tek tako da preda vrh tabele. Hjung Min Son je postigao gol u 33. minutu nakon akcije kao sa video igrica. Bio je to njegov karakterističan trk, a onda i rutinska realizacija situacije jedan na jedan. Južnokorejskom napadaču je ovo bio 11. gol u sezoni, a on je sa Harijem Kejnom (9) postigao 80 odsto golova Totenhema ove sezone.

Prvo poluvreme će dugo pamtiti i Murinjo jer je njegov tim kopletirao samo 75 dodavanja, najmanje za neki njegov tim od kada je 2012. godine Real protiv Barselona aprila 2012. godine uspeo da sastavi samo 54!

Nakon sjajnog drugog poluvremena meč je presudio Roberto Firmino golom glavom nakon udarca iz ugla. Usledila je velika radost na tribinama. Bio je ovo treći gol koji je u Premijer ligi ekipa Murinja primila u 90. minutu i tako izgubila meč.

 

Premijer liga, 13. kolo:

Arsenal – Sautempton 1:1 (0:1)

(Obamejang 52. – Volkot 18)

Lids Junajted – Njukasl 5:2 (1:1)

(Bamford 35, Rodrigo 61, Dalas 77, Alijoski 85, Harison 88. – Hendrik 26, Klark 65)

Lester Siti – Everton 0:2 (0:1)

(Rišarlison 21, Holgejt 72)

Fulam – Brajton 0:0

Liverpul – Totenhem 2:1 (1:1)

(Salah 26, Firmino 90 –  Son 33)

Vest Hem – Kristal Palas 1:1 (0:1)

(Haler 55 – Benteke 34)

Foto: Screenshot Sofascore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar