Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Egipćanin strelac oba gola u pobedi "crvenih".

Fudbaleri Liverpula su savladali Everton (2:0) pred svojim navijačima u devetom kolu Premijer lige.

Pročitajte još

Ekipa Jirgena Klopa od samog početka je imala terensku inicijativu, koja se svodila na uzaludne napade na gol. Iako je imao posed i bolju igru, Liverpul nije bio konkretan u završnici napada. Domaći su uputili samo jedan šut u okvir gola u prvom poluvremenu.

Ipak, značajno je domaćoj ekipi pomogao crveni karton koji je zaradio fudbaler Evertona Ešli Jang u 37. minutu. Od tada, inicijativa Liverpula se povećala. Nizali su se napadi na gol Džordana Pikforda, ali su se „karamele“ vrlo organizovano branile.

Tek u 75. minutu je Liverpul uspeo da slomi otpor gostiju. Tada je Mohamed Salah uspeo da realizuje jedanaesterac koji je prethodno skrivio Majkl Kin igrajući rukom. Potom je postigao gol i u osmom minutu sudijske nadoknade nakon kontranapada.

Salah je ovim golom došao do svog 106. gola u dresu Liverpula na utakmicama na „Enfildu“, čime je nadmašio učinak legendarnog Stivena Džerarda i Kenija Dalgliša.

Liverpul je trenutno prvi na tabeli sa 20 bodova, ali bi već u ovom kolu mogli da ga prestignu Totenhem, Arsenal i Mančester siti ukoliko dođu do bodova. Everton je 16. sa sedam bodova.

Premijer liga, 9. kolo

Liverpul – Everton 2:0 (0:0)

(Salah 75 penal, 90+8)

16.00 Bornmut – Vulverhempton
16.00 Brentford – Barnli
16.00 Mančester siti – Brajton
16.00 Njukasl – Kristal palas
16.00 Noitngem forest – Luton

18.30 Čelsi – Arsenal
21.00 Šefild junajted – Mančester junajted

nedelja

17.30 Aston vila – Vest Hem

ponedeljak

21.00 Totenhem – Fulam

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar