Foto: Martin Rickett / PA Images / Profimedia

Ponovo su razočarali engleski velikani.

Liverpul i Čelsi su remizirali bez golova u derbiju 21. kola Premijer lige na „Enfildu“.

PROČITAJTE JOŠ

Iako nije bilo golova, uzbuđenja nije manjkalo. Gosti iz Londona postigli su gol već u trećem minutu, ali na intervenciju VAR sobe, glavni sudija Majkl Oliver poništio je pogodak. Samo minut nakon toga novi igrač Liverpula Kodi Gakpo promašio je dobru šansu. U nastavku prvog poluvremena utakmica je bila izjedačena, a najbolju šansu propustio je štoper Čelsija Benoa Badijašil čiji je udarac glavom odbranio Alison.

U drugom poluvremenu, Liverpul je izgledao bolje na terenu. Napadi su bili učestaliji, a nabolje prilike su propustili Nabi Keita u 49. minutu i Trent Aleksander Arnold u 83. minutu.

Imao je i Čelsi prilika u nastavku, najnovije veliko pojačanje Čelsija Mihailo Mudrik ušao je u igru u 55 minutu, i 10 minuta kasnije našao se u izglednoj prilici za gol kada je promašio zicer u petercu poslavši loptu nekoliko centimetara pored leve stative. Gosti koje sa klupe predvodi Grem Poter nisu uputili nijedan šut u okvir gola u drugih 45 minuta.

Obe ekipe nastavile su sa neubedljivim partijama ove sezone. Liverpul je osmi na tabeli Premijer lige, a Čelsi 10 i Liga šampiona je sve dalje. I jedni i drugi imaju 29 bodova, ekipa Jirgena Klopa koji je danas obeležio jubilej od 1,000 utakmica u trenerskoj karijeri, ima utakmicu manje.

Od samog starta je šansu dobio i talentovani Stefan Bajčetić, koji je dobio žuti karton u 34. a zamenjen je u 82. minutu.

PREMIJER LIGA, 21. kolo

Subota

Liverpul – Čelsi 0:0

16.00 Bornmut – Notingem Forest

16.00 Lester – Brajton

16.00 Sautempton – Aston Vila

16.00 Vest Hem – Everton

18.30 Kristal palas – Njukasl

Foto: Martin Rickett / PA Images / Profimedia

15.00 Lids – Brentford

15.00 Mančester siti – Vulvs

17.30 Arsenal – Mančester junajted

Ponedeljak

21.00 Fulam – Totenhem

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO VAR poništio remek-delo: Gol „rabonom“ kakav se viđa i potez za „Puškaša“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar