Lionel Mesi
Foto: Tanjug/AP Photo/Silvia Izquierdo)

Jedini koji je ostao priseban u tim momentima bio je Lionel Mesi.

Fudbaleri Argentine savladali su Brazil na gostovanju sa 1:0 u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a susret su obeležile uzavrele strasti.

PROČITAJTE JOŠ

Već prilikom intoniranja himne Brazila došlo je do haosa, pa je policija odlučila da uđe na tribine gde su navijači Argentine i da udara pendrecima.

Argentinci nisu hteli da napuste teren sve dok se strasti ne smire i policija ne prestane da tuče navijače. Meč je odmah kasnio u startu pola sata zbog incidenata prilikom intoniranja himne Brazila.

Policija je krenula pendrecima na navijače Argentine, a onda su se umešali fudbaleri pre svih golman Emilijano Martinez.

On je odlučio da i sam gotovo uđe u sukob sa policijom kako bi je sprečio da upotrebljava silu.

Lionel Mesi je kao kapiten povukao ekipu sa terena, a fudbaleri su otišli u svlačionicu.

Ubrzo su isplivali snimci navijača krvavih glava koje iznose sa terena.

Došlo je i do bizarnih situacija poput navijača koji je dobio pendrek od policajca kako bi mogao da bije protivničke navijače, Južna Amerika je uvek imala ovakve neverovatne scene, ali je sada to podignuto na novi nivo.

Mesi je odlučio nakon susreta da kratko prokomentariše sve što se dešavalo.

„Videli smo kako udaraju po narodu, to se već desilo u finalu Libertadoresa. Više su se fokusirali na to nego na igru. Otišli ​​smo u svlačionicu jer je to bio najbolji način da se sve smiri, mogla je da se desi tragedija. Ova grupa nastavlja da postiže istorijske stvari“, poručio je Mesi kad se susret konačno okončao.

Sve to se prenelo i na sam teren, pa je došlo do čitavog niza oštrih faulova na samoj travi.

U jednom trenutku je Rodrigo, as Real Madrida i Brazila, ušao u klinč sa Mesijem. Krilni napadač je nazvao Mesija i saigrače kukavicama, na šta mu je Mesi ubrzo odvratio.

„Mi smo svetski prvaci, zašto smo kukavice? Slušaš li ti sebe?“, poručio je Mesi, a prenosi „TiC Sports“.

BONUS VIDEO Maradona – fudbalski čarobnjak iz Buenos Ajresa

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar