Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Fudbaleri Bajerna iz Minhena savladali su Lacio sa 3:0 i tako, nadoknadivši minus od jednog gola iz Rima, stigli do četvrtfinala Lige šampiona.

Lacijali su u meč ušli sa prednošću, pa je Bajernu poprilično gorelo pod nogama, a moglo je da bude još gore po Bavarce da je Ćiro Imobile na samom početku meča bio malo više fokusiran, dok je i Mateo Genduzi bio veoma neprecizan, iz dobre situacije loptu poslavši pored gola.

#related-news_0

Revanširao mu se Liroj Sane šutiravši pravo u golmana Lacija, potom je i Džamal Musijala u 13. minutu snažno šutirao, ali je Ivan Provedel njegov šut odbio u polje, da bi četiri minuta kasnije Kejnov šut izblokiran dok je išao ka golu, pa je ostalo 0:0, dok su Bavarci dobili korner posle kog nije bilo prilike.

U 26. minutu Lacio je tražio penal nakon što je Imobile pao posle duela sa Matjisom de Lihtom, ali najstrože kazne nije bilo, u 38. minutu Imobile se po drugi put obrukao pošto je sa par metara od gola očajno loptu zahvatio glavom, da bi samo minut kasnije usledila kazna.

Jedan odbitak u kaznenom prostoru u 39. minutu Kejn je glavom poslao u gol Lacija za 1:0.

To kao da je preseklo Rimljane, pa je Bajern u sudijskoj nadoknadi nakon kornera i šuta de Lihta iz prve preko Tomasa Milera, koji je loptu zahvatio glavom, stigao do preokreta, da bi pitanje pobednika rešio Kejn u 66. minutu nakon šuta Sanea odbitak sprovevši u prazan gol.

Na kraju, 3:0 za Bajern, ukupno 3:1, i prolaz u narednu rundu.

Bajern – Lacio 3:0 (2:0)

(Kejn 38, 66, Miler 45+1)

Stadion: Minhen; Sudija: Slavko Vinčić

Bajern Minhen: Nojer – Kimih, De Liht, Dajer, Gereiro (od 78. Dejvis) – Pavlović, Gorecka – Sane, Miler (od 78. Tel), Musijala – Kejn

Lacio: Provedel – Marušić, Hila, Romanjoli, Pelegrini – Genduzi, Vesino (od 61. Kataldi), Alberto (od 80. Kamada) – Zakanji (od 61. Isaksen), Imobile (od 61. Kasteljanos), Anderson (od 75. Rodrigez)

Real Sosijedad – PSŽ 1:2 (0:1)

(Merino 89 – Mbape 16, 56)

Stadion: San Sebastijan; Sudija: Majkl Oliver

Real Sosijedad: Remiro – Traore, Zubeldija (od 76. Pačeko), Le Norman, Galan – Mendez (od 61. Turijentes), Zubimendi, Merino – Kubo, Ojarzabal (od 77. Silva), Beker (od 61. Barentešea)

PSŽ: Donaruma – Hakimi, Beraldo, Ernandez, Nuno Mendes (od 61. Mukijele) – Zair-Emeri, Ruiz (od 77. Ugarte), Vitinja – Dembele, Embape, Barkola (od 46. Kang)

Bajern Minhen - Lacio 3:0, Real Sosijedad - PSŽ 1:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar