Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Inter slavio protiv Atletiko Madrida.

Fudbaleri Intera savladali su Atletiko Madrid na svom terenu 1:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Pročitajte još

Jedini gol na utakmici postigao je Marko Arnautović u 79. minutu.

Prvu veliku šansu na utakmici imao je Inter u trećem minutu, kada je Markus Tiram šutirao pored gola sa oko 10 metara udaljenosti. Uzvratio je Atletiko u 12. minutu preko Samjuela Lina koji je takođe šutirao pored gola.

Iako nije bilo golova u prvom delu, tempo utakmice je bio jak. Međutim, nijedna ekipa nije uspela da šutne u okvir gola sve do 36. minuta kada je Lautaro Martinez probao da donese vođstvo Interu, ali je Jan Oblak bez problema odbranio.

U drugom delu igre Inter je već u 49. minutu mogao do gola preko Marka Arnautovića, koji je ušao u igru na početku drugog poluvremena umesto Tirama. Austrijanac je šutirao pored gola u ovoj situaciji.

Lino je ponovo mogao do gola nakon što se našao u šansi u 56. minutu, a ubrzo, tačnije sedam minuta kasnije Arnautović je ponovo zapretio golu španskog tima.

Lautaro je imao dve velike šanse u dva minuta, u 77. a potom i u 79. minutu.

Inter je konačno uspeo da slomi otpor Atletika u 79. minutu, kada je Arnautović postigao gol nakon što se lopta srećno odbila do njega.

Mogao je Atletiko do izjednačenja, ali je Lino u 81. minutu šutirao pored leve stative i rezultat je ostao nepromenjen.

U isto vreme, PSV je na svom terenu remizirao protiv Borusije Dortmund 1:1.

Revanš između Intera i Atletika igra se 13. marta u Madridu.

Stadion: San Siro, Sudija: Ištvan Kovač

Inter: Zomer, De Fraj, Pavar, Bastoni, Darmian (od 69. minuta Damfris), Dimarko (od 69. minuta Karlos Augusto), Mkhtarijan (od 72. minuta Fratesi), Barela, Čalhanoglu, Tiram (od 46. minuta Arnautović), Martinez (od 88. minuta Sančez)

Atletiko Madrid: Oblak, Himenez (od 46. minuta Savić), Ermoso, Vitsel, Lino, Molina, Koke, Nigez (od 54. minuta Morata), De Pol, Ljorente, Grizman (od 78. minuta Korea)

Inter - Atletiko Madrid - 1:0 (Arnautović 79), PSV - Borusija Dortmund - 1:1 (Malen 24, De Jong 56 penal)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar