Foto: EPA-EFE/FERNANDO VILLAR

Nova atrakcija za navijače.

UEFA je krenula u veliki remont svojih klupskih takmičenja počevši od novog formata Lige šampiona, a sada priprema još jednu poslasticu za navijače.

PROČITAJTE JOŠ

UEFA priprema novi turnir koji bi počeo pre Lige šampiona i poslužio kao uvod u sezonu, piše španska „Marka“ i dodaje da bi takmičenje trebalo da počne 2024. godine, kao i novi format Lige šampiona odobren prošlog meseca. Prema pisanju španskih medija, na turniru bi trebalo da učestvuju četiri kluba, uključujući i pobednika Lige šampiona, a održaće se u Sjedinjenim Državama.

Superkup Evrope ne bi bio ukinut, ali bi trebalo da ga igraju pobednici Lige Evrope i Lige Konferencija. Do sada su ga igrali pobednici Lige šampiona i Lige Evrope.

„UEFA će na ovom letnjem turniru isprobati format Fajnal-fora, koji bi bio odgovor na turnire koje organizuju veliki klubovi“, piše „Marka“, napominjući da će se igrati u avgustu.

Prema njihovim saznanjima, pobednik Lige šampiona bio bi jedan od učesnika, dok bi ostali bili „izuzetno uspešni klubovi”. Oni bi se takmičili u dva polufinala, a potom i finalu.

„Ništa nije zvanično, ali razmišljaju o ideji koja bi se dopala klubovima i klupskim takmičarskim komisijama“, piše „Marka“.

L“Ekip piše kako je sigurno da neće igrati svako sa svakim, te da će žreb odlučivati o parovima.

Francuski mediji navode da bi jedno mesto sigurno uvek pripadalo osvajaču Lige šampiona, dok bi preostala tri mesta išle u ruke najbolje plasiranim timovima na zajedničkoj tabeli tog takmičenja.

Podsetimo, Liga šampiona će se sa 32 kluba proširiti na 36 i igraće se po „švajcarskom modelu”. Grupe neće biti, ali će svaki tim odigrati po osam utakmica protiv protivnika iz različitih jačih grupa. Nakon toga, prema  tabeli, biće odlučeno ko će dalje u nokaut fazu.

BONUS VIDEO Kacuhito Kinoši: Hoću da naučim himnu „Bože pravde“ jer predstavljam Srbiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram