Foto: EPA-EFE/TIAGO PETINGA

Posle poniženja na stadionu svetlosti u Lisabonu i poraza od Bajerna od 8:2, Barselona je utonula u duboku fudbalsku noć. Biće to veče koje nijedan navijač španskog kluba neće moći da zaboravi.

Kako i da zaboravi kada se tako nešto igračima nekadašnjeg evropskog klupskog prvaka odavno nije dogodilo.

PROČITAJTE JOŠ:

Statističari su odmah po završetka meča izbacili neverovatne podatke, kao na primer taj da je prošli put Barselona izgubila meč sa šest golova razlike još daleke 1951.

PROČITAJTE JOŠ: „Svemirci“ iz Minhena ponizili Barselonu

Bilo je to u aprilu te godine kada su u gradskom derbiju poraženi od Espanjola sa 6:0! Od tada, nije im se desilo da susret završe na koti -6.

Takođe, ovo će biti prvi put još od sezone 2005/06 da ni Lionel Mesi ni Kristijano Ronaldo neće igrati u polufinalu Lige šampiona. Bajern piše nove stranice istorije, da li će posle ovakve partije stići do pehara u Lisabonu, ostaje da vidimo. Jer kako igraju, lede krv u žilama protivnika.

Šta reći za Flikov tim? Brojke same govore. Bajern je postao prvi tim koji je postigao osam golova u jednom meču u nokaut fazi.

Sjajni Robert Levandovski je prvi igrač u istoriji Bajerna koji je postigao makar gol na osam uzastopnih mečeva u Ligi šampiona. Prestigao je Jirgena Klinsmana koji je imao sedam mečeva zaredom 1996.

Njemu je to bio 50. gol za Bajern u Ligi šampiona u 60. meču u ovom takmičenju. Samo je Kristijano Ronaldo postigao taj broj golova za manje mečeva (50, za Real).

Uz to, bavarci su postigli 26 golova na prvih šest mečeva Hansija Flika u Ligi šampiona – barem pet više od bilo kog drugog menadžera u isto toliko prvih mečeva na kormilu Bajerna.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar