Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Poljaku godine ne smetaju.

Fudbaler Barselone Robert Levandovski rekao je da je i dalje gladan uspeha i da može da igra dobro uprkos tome što ima 33 godine.

PROČITAJTE JOŠ...

Levandovski je danas na stadionu Kamp Nou predstavljen pred oko 60.000 navijača Barselone.

„Prvo ću doručkovati, da ne budem više gladan, a onda idem na trening“, rekao je Levanvdovski kada je upitan šta ga motiviše svakoga dana.

„Naravno, meni je lakše jer radim ono što volim. Posle svih ovih godina i dalje imam isto osećaj i dalje želim da postignem više… Sve dok ne osećam bol dok se budim i sve dok osećam ovu glad, to znači da i dalje mogu da igram fudbal na vrunskom nivou“, rekao je Levandovski.

Levandovski je posle osam godina u Bajernu iz Mihena ovog leta prešao u Barselonu kao jedan od najboljih napadača sveta. On je u prethodnih sedam sezona bio najbolji strelac Bundeslige.

On će 21. avgusta napuniti 34 godine.

Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

„Godine nisu važne. Moje telo ne oseća da imam 33, skoro 34 godine pošto znam da mogu da igram još nekoliko godina na vrhunskom nivou. Osećam se bolje nego što sam se osećao kao 29-godišnjak“, naveo je poljski reprezentativac.

Levandovski je pre dve nedelje potpisao četvorogodišnji ugovor vredan 50 miliona evra. Navijači Barselone su danas prvi put imali priliku da ga vide uživo, pošto se po potpisivanju ugovora odmah priključio ekipi na predsezonskoj turneji po SAD.

Barselona je morala da proda deo svojih televizijskih prava i deo sopstvene produkcije kako bi prikupila novac za kupovinu Levandovskog, Žula Kundea i Rafinje.

Levandovski je rekao da ga izazovi motivišu, uključujući i duele protiv velikog rivala Real Madrida, šampiona Španije i Evrope.

On se nada da će, ne samo golovima nego i iskustvom pomoći mladim i talentovanim saigračima, kao što su Pedri Gonzales, Ansu Fati i Gavi Paes.

„Znam da imamo mnogo mladih igrača sa ogromnim potencijalnom i talentom. Mešavina iskustva i mladosti je takođe važna. Mogu mnogo da im kažem i objasnim, pošto sam mnogo video u mom fudbalskom životu“, naveo je Levandovski.

Njegovo predstavljanje je obavljeno godinu dana nakon što je Barselona šokirala svoje navijače i svet objavom da nema finansijskih sredstava da produži saradnju sa Lionelom Mesijem, čak i kada je Argentinac pristao na manju platu. Najbolji strelac katalonskog kluba je zatim prešao u Pari Sen Žermen.

Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

To je bila jedna od teških odluka predsednika Đoana Laporte, koji je morao da spasi klub opterećen dugom od milijardu dolara, za koji je okrivio prethodno rukovodstvo.

„Pre godinu dana smo nažalost morali da objavimo nešto što nismo želeli zbog ekonomske situacije u klubu. Ali godina je prošla i možemo reći da preokrećemo situaciju. Izašli smo iz bolnice i sada smo boljeg zdravlja“, rekao je Laporta.

BONUS VIDEO Debakl Kostićevog Ajntrahta protiv Bajerna na otvaranju Bundeslige

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar