Foto: EPA-EFE/Alexander Hassenstein

Robert Levandovski, fudbaler Bajerna, proglašen je od strane UEFA za najboljeg igrača u sezoni 2019/20.

Rivali napadaču minhenskog kluba za prestižnu nagradu bili su Manuel Nojer i Kevin de Brujne.

PROČITAJTE JOŠ

Levandovski je do nagrade stigao potpuno zasluženo i veoma dominantno, imajući u vidu njegovu fantastičnu sezonu sa 55 golova na 47 mečeva, uključujući i 15 u Ligi šampiona, gde je bio strelac na svim utakmicama do finala, ukupno devet u nizu.

Poljski centarfor bio je među najzaslužnijim fudbalerima na Bajernovom putu do trofeja u Bundesligi, Kupu Nemačke i Ligi šampiona.

Prilikom dodele laskavog priznanja napadač Bajerna izrazio je zahvalnost saigračima i članovima porodice na bezrezervnoj podršci.

„Ovaj trofej mi je veoma važan. Uvek sasm sanjao da zaigram na velikom stadiou, velikoj sceni i sad kad živim svoj san moram priznati da sam veoma srećan“, naglasio je golgeter Bavaraca.

Sjajni centarfor dobio je nagradu za najboljeg napadača, a pri osvrtu na golgeterski neverovatnu sezonu 2019/20, nije propustio priliku da se osvrne na susret sa Crvenom zvezdom i pobedu 6:0.

„Fenomenalna sezona će mi ostati urezana u sećanje. Posebno susret sa Crvenom zvezdom u Beogradu i četiri gola koja sam postigao za 15 minuta. To je zaista nezaboravan trenutak“, istakao je između ostalog Poljak.

Levandovski je na tronu nasledio Virdžila van Dajka, štopera Liverpula.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar