Lionel Mesi Zlatna lopta
Lionel Mesi Zlatna lopta; Foto: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena)

Argentinac Leo Mesi je ponovo proglašen za najboljeg fudbalera sveta, a u razgovoru za francuske medije je pričao o svom boravku u Barseloni.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je imao priliku da svlačionicu deli sa brojnim legendama, on je objasnio da je najveće poštovanje osećao prema Tijeriju Anriju.

Argentinac je debitovao za Barselonu sa samo 17 godina i tri meseca, kada je u oktobru 2004. igrao u ligaškoj pobedi nad Espanjolom u gostima.

Iako je već tada iimao priliku da se susretne sa nekim legendama Barselone, ističe da ga je najviše oduševio Anri koji je došao 2007. godine.

Anri, Mesi i Ibrahimović u Barseloni, Foto: EPA/ALBERT OLIVE

„Poštovao sam sve velike šampione koji su bili tamo. Od Ronaldinja, preko Etoa, Pujola, da ne spominjem Ćavija i Inijestu, koji su još bili mladi. Ali postojao je igrač zbog kojeg sam se naježio. Bio je to Anri.“, rekao je Mesi. .

Fudbaler PSŽ-a pratio je Anrijevu karijeru i gledao njegove mečeve iz Arsenala. Divio se njegovoj igri i zbog toga je bio stidljiv prema Francuzu.

„Znao sam sve o njemu, šta je radio u Engleskoj, i odjednom smo bili zajedno u timu. Osećao sam i osećam neku vrstu divljenja prema njemu. Prvog dana kada je stigao u svlačionicu nisam smeo da ga pogledam. Njegov način igre, jednostavnost… Imao je sposobnost da teške stvari radi na lakši način“, rekao je Mesi.

BONUS VIDEO  Mesi osvaja Zlatnu loptu 2021. godine

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar