Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Oni su najviše razočarali na Mundijalu, kako kaže "Ekip".

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Prema izboru francuskog medija „Ekip“, ovo su 11 fudbalera koji su najviše podbacili na Svetskom prvenstvu u Kataru. Iako su „orlovi“ predvođeni selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem odigrali ovaj turnir znatno ispod očekivanja, u ovom izboru nema nijednog našeg reprezentativca.

Pročitajte još

Najveća zvezda među najgorima je kapiten Velsa Geret Bejl, koji je postigao jedan gol iz penala. Na golu je njegov saigrač Vejn Henesi, koji je zaradio crveni karton u utakmici grupne faze protiv Irana nakon čega je njegov tim izgubio sa 2:0. U odbrani je iranski štoper Hosein Kanani u tandemu s Katarcem Bualemom Houhijem. Iranska i katarska obrana primile su po sedam golova, a Katar je u svojoj grupi završio poslednji, iza Holandije, Senegala i Ekvadora. Desni bek je Poljak Meti Keš, iako su Poljaci izborili plasman u osminu finala gde su poraženi od Francuza 3:1, bek Aston Vile se nije pokazao u dobrom svetlu. Levi bek je Belgijanac Janik Karasko, čija ekipa je ostala iz Maroka i Hrvatske u grupi.

U sredini su još dva Poljaka, Kristijan Bielik i Pjotr Zielinski. Na desnom krilu je Danac Andres Skov Olsen, čija je reprezentacija ispala u grupi iza Francuske, Australije i Tunisa, a levo Senegalac Dijata.

Napad čine pomenuti Bejl i Kostarikanac Entoni Kontreras. Kontrerasova Kostarika je Mundijal završila sa pobedom i dva poraza, ali i bez učinka svog špica.

Zanimljivo je da Poljska ima tri igrača iako je prošla u osmini finala, ali je ružan fudbal očigledno bilo presudno za ovakva izbor. Samo je još Senegal od učesnika osmine finala dao igrača u ovvaj tim.

Foto: Printscreen

BONUS VIDEO Izjava Lea Mesija posle velikog finala