Foto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Čuveni napadač jedva čeka derbi Juventusa i Intera.

Legenda Juventusa i hrvatske reprezentacije i pomoćnik Zlatka Dalića, Mario Mandžukić je za italijanske medije govorio o predstojećem velikom derbiju između „stare dame“ i Intera.

Na terenu će ponovo biti Dušan Vlahović posle lakše povrede, a Mandžukića su pitali kakav bi savet dao srpskom napadaču.

PROČITAJTE JOŠ

„Jedino što mogu reći Vlahoviću je kako sam doživeo utakmice s Interom – nisam razmišljao o postizanju golova, već o tome kako pobediti. Mnogo je načina da se pomogne ekipi i Juveov uspeh je na kraju jedini bitan“

I Inter će imati povrtanka u svojim redovima, reprezentativca Hrvatske Marsela Brozovića koji se vraća posle dugog odsustva.

To je posebno važno Mandžukiću koji sa Dalićem priprema taktiku za predstoječi Mundijal.

„Možda bih se više brinuo da je u pitanju neto drugi. Ovakvu povredu ne treba podcenjivati, ali poznavajući njegov karakter i fizičke kvalitete, nemam straha. Bitno je da je Brozo ozdravio pa će svojih 12 kilometara istrčati i bez treninga“, nasmejao se Mandžukić.

Foto: EPA-EFE/ANDREA DI MARCO

Mandžukić je bio jedan od junaka titule koju je juventus osvojio 2016. godine uprkos zaostatku na tabeli.

„Zaostajali smo 10 bodova… pa da, moguće je i to nadoknaditi. Ali ne zavisi to od pojedinomžg igrača, već od celog tima koji mora pokazati kolektivni duh i odlučnost u želji da se postigne cilj. Kad ste tako daleko, bitno je i šta urade protivnici. Serija A je teška, svi će verojatno usput izgubiti bodove. Te 2015/16, kad smo bili u zaostatku, skupili smo se i svi zajedno odlučili preokrenuti stvar. Nisam sada u svlačionici pa ne mogu reći više. Povratak Pogbe i Kijeze će pomoći, ali oni ne igraju sami“.

Govorio je o problemu današnjeg Juventusa.

„Spolja nije lako proceniti, ali u fudbalu ništa ne traje večno, čak je i Juveovoj dominaciji bilo suđeno da pre ili kasnije završi. Izgubio je nekoliko ključnih lidera, momaka koji su znali kako stalno pobeđivati. Relativno je lako igrati sjajnu utakmicu, ali teško ju je ponavljati svake nedelje, a to je ono što morate učiniti da biste osvojili titulu. Juve još uvek ima dosta kvaliteta, no treba vremena da se izgradi ekipa, karakter i steknu navike za naslov prvaka. Juve nije klub za svakoga. Siguran sam da će se pre ili kasnije vratiti na noivo koji navijači žele.

Stao je Mandžukić u odbranu trenera Masimilijana Alegrija.

„Ne čudi me što navijači kritikuju trenera, ko god on bio, kada rezultati nisu dobri. To je priroda fudbala, nije važno što ste radili pre godinu, dve ili pet godina. Ili čak prije pet nedelja. Jedino što je važno je kako je sada. Ali ne mislim da ti rezultati tavise o Alegriju, koji se pokazao kao izvrstan trener“.

BONUS VIDEO Bufon trenira u Beogradu sa srpskim i hrvatskim asovima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar