Barselona
Foto: EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ

Čen Janseng, predsednik Espanjola, uputio je poruku izvinjenja navijačima španskog kluba pošto je klub iz Barselone, porazom u gradskom derbiju sa Barselonom, ispao u Segundu.

Espanjol jeizgubio od gradskog rivala Barselone sa 0:1 i ispao je iz La Lige posle 26 godina. U 35 utakmica osvojio je samo 24 boda.

PROČITAJTE JOŠ:

„Dragi navijači Espanjola, najveća odgovornost za loše sportske rezultate ove sezone je moja. Zbog toga, želim da pošaljem iskreno izvinjenje navijačima i svima koji vole klub. Moramo da budemo samokritični i da analiziramo urađeno. U isto vreme, nastavićemo neumorno da radimo na razvoju kluba. Napornim radom klub će se vratiti u prvu ligu, gde bi i trebalo da bude zbog naše istorije“, naveo je predsednik, preneli su španski mediji.

On je dodao da je podrška i vera navijača pokretač Espanjola i zahvalio je svima na podršci.

„Ove sezone smo postavili sebi dobre uslove, ali nismo uspeli. Ovo je veoma bolno, ali ne gubimo nadu. Imamo jaku finansijsku podlogu i velika sredstva kao što su moderan stadion, objekti za treniranje, škola fudbala, a naše najveće dobro su navijači koji će biti odlučujući u postizanju uspeha“, dodao je kineski biznismen.

Ova sezona je razočaravajuća sa Espanjol, posebno jer je ekipa prošle sezone zauzela sedmo mesto u Primeri i izborila plasman u Ligu Evropa, prvi put posle 13 sezona.

Međutim, trener Rubi je otišao u Betis i poveo napadača Borhu Iglesijasa, dok je odbrambeni igrač Mario Ermoso prešao u Atletiko Madrid.

Ove sezone ekipu su vodila trojica privremenih trenera, a do kraja sezone predvodiće je sportski direktor Rufete.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)