Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Fudbaleri Bajerna po 11. put zaredom izborili su plasman u polufinale Kupa Nemačke, dok je četvrtoligaš Sarbriken šokirao sve pobedom nad Dizeldorfom posle penal serije.

Bajern je kao gost u Gelzenkirhenu slavio protiv Šalkea sa 1:0, a strelac pobedonosnog gola bio je bek Džošua Kimih.

On je matirao golmana „kraljevsko-plavih“ u 40. minutu. Posle kornera koji je da leve strane izveo Felipe Kutinjo, lopta se odbila do ivice kaznenog prostora gde je bio Kimih koji je preciznim udarcem poslao u desni donji ugao.

Šalke će žaliti za prilikama, naročito iz prvog dela, a najbolju je imao Gvido Burgštaler kada je pogodio prečku.

Bajern je u drugom delu bio bolji, lako je mogao i do ubedljivije pobede, ali svejedno, trener Hansi Flik će biti zadovoljan plasmanom među četiri najbolja.

U Sarbrikenu, veliko slavlje domaćih navijača. Malo ko je očekivao da će ekipa iz četvrte lige uspeti da iznenadi Dizeldorf, koji je 16. u Bundesligi, ali to se ipak dogodilo.

Domaćin je poveo u 31. minutu golom Tobijasa Janikea, da bi gosti u 83. minutu promašili penal, neuspešan sa bele tačke bio je Ruven Henings.

Ipak u 90. minutu pogotkom Martina Jorgensena uspeli su da dođu do 1:1 i produžetaka, a kada tu nije bilo pobednika, o njemu su odličili penali.

Sarbriken je u penal seriji bio uspešniji, 7:6 pa je tako našao svoje mesto među četiri najbolja u ovom takmičenju.

Kup Nemačke, četvrtfinale

Utorak:

Šalke – Bajern 0:1 (0:1)

(Kimih 40)

Sarbriken – Dizeldorf 7:6p (1:1, 1:0)

(Janike 31 – Jorhensen 90)

Sreda:

Bajer L. – Union Berlin 18.30

Ajntraht (F) – Verder 20.45