Kristijano Ronaldo
Kristijano Ronaldo; Foto: EPA-EFE/JOSE COELHO

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo po prvi put je izostavljen iz uže liste od 14 fudbalera za godišnju nagradu FIFA za fudbalera godine, a među odabranima su se našli Argentinac Lionel Mesi i Francuz Kilijan Mbape.

Ronaldo je osvojio FIFA nagradu prva dva puta kada je dodeljivana – 2016. i 2017. godine, a naredne tri godine je bio finalista.

PROČITAJTE JOŠ

Nagrada je promenila ime 2016. godine, nakon što se bivša FIFA nagrada za najboljeg igrača godine spojila sa „Zlatnom loptom“.

Ronaldo je prošle godine završio na sedmom mestu u glasanju, kada je Robert Levandovski drugi put zaredom pobedio ispred Lionela Mesija i Mohameda Salaha.

Foto: EPA-EFE/Georgi Licovski

Osim Mesija, jedini član argentinskog tima, osvajača ovogodišnjeg Svetskog prvenstva, koji je ušao na listu nominovanih je napadač Hulijan Alvarez.

Na spisku je i Levandovski, na kom se nalaze samo četiri igrača koji nisu igrali na Svetskom prvenstu, a to su Francuz Karim Benzema, Senegalac Sadio Mane, Erling Holan i Mohamed Salah.

Ostali nominovani fudbaleri su Englez Džud Belingem, Belgijanac Kevin De Brujne, Marokanac Ašraf Hakimi, Hrvat Luka Modrić i Brazilci Nejmar i Vinisijus Žunior.

Na listi za najboljeg trenera nalaze se selektor Argentine Lionel Skaloni, selektor Maroka Valid Regragi, trener Real Madrida Karlo Ančeloti, selektor Francuske Didije Dešan i trener Mančester sitija Pep Gvardiola.

Glasanje vrše kapiteni i selektori reprezentacija širom sveta zajedno sa odabranim novinarima, a postoji i onlajn glasanje koje traje do 3. februara.

Pobednici će biti proglašeni 27. februara na ceremoniji u Parizu.

BONUS VIDEO VAR poništio remek-delo: Gol „rabonom“ kakav se viđa i potez za „Puškaša“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar