Foto: EPA-EFE/Liselotte Sabroe

Jusuf Poulsen, danski reprezentativac opisao je trenutak horora koji su svi gledali na stadionu u junu ove godine dok se Kristijan Eriksen borio za život.

PROČITAJTE JOŠ:

Eriksen se samo srušio na terenu u 42. minutu meča između Danske i Finske i ubrzo su ga okružile lekarska ekipa i saigrači.

Srčani problemi su umalo došli glave nekadašnjem asu Totenhema i Intera, ali je Kristijan uspeo da se izvuče zahvaljujući lekarima.

„Kad smo svi stali oko njega u tom trenutku smo se svi plašili da ga gledamo kako umire. Još se sećam šta smo svi šaputali ili mislili u glavi – molim te, izvuci se iz ovoga i preživi“, rekao je Poulsen za nemački Skaj.

Nedavno je ponovo pogledao snimak čitavog „horora“, a emocije su mu se odmah vratile.

„Bilo je teško jer se odmah svega setiš opet. Da mu se to desilo u njegovoj dnevnoj sobi, danas ne bi bio sa nama. Hvala Bogu što je ispalo ovako pa svi možemo da pričamo manje-više normalno o tome, jer je suštinski pozitivna priča. Mnogo ljudi je umrlo kad se našlo u Kristijanovoj situaciji. Imao je sreće što se desilo na meču i što je imao na raspolaganju medicinsku pomoć koja je mogla odmah da reaguje i vrati ga“, opisao je Poulsen.

Eriksenu je kasnije ugrađen defibrilator, zbog čega nije mogao da nastavi da igra za Inter, pa se rastao sa italijanskim klubom i traži novi angažman.

U trenutku kad se odvijala čitava drama na stadionu Parken u Kopenhagenu, bilo je veliko pitanje da li će Eriksen preživeti, nedugo potom da li će moći da igra fudbal, da bismo šest meseci kasnije došao dotle da ipak može da nastavi karijeru.

BONUS VIDEO: Mesi osvaja Zlatnu loptu 2021. godine

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar