Foto: REUTERS/Carl Recine

Luton je izbacio Koventri.

Fudbaleri Lutona izborili su promociju u Premijer ligu naredne sezone pošto su u finalu baraža savladali Koventri nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca (1:1) na „Vembliju“.

Pročitajte još

Luton je poveo u 23. minutu preko Džordana Klarka. Koventri je igrao jako loše u prvom delu uputivši samo jedan šut ka golu protivnika. Nastavak je bio drugačiji. Koventri je došao do izjednačenja u 66. minutu a gol je postigao Gustavo Hemer.

Nije više bilo golova do isteka 90. minuta. Džo Tejlor zatresao je mrežu u drugom produžetku za Luton, tačnije u 117. minutu, ali je gol poništen zbog igranja rukom. Utakmica je otišla u penale.

Svi izvođači na obe strane realizovali su penale. Šesta serija je bila prelomna. U pobedničkom taboru precizni su bili Karlton Moris, Džo Tejlor, Marvelius Nakamba, Džordan Klark, Luk Beri dok su za Koventri pogađali Metju Goden, Viktor Gjokeres, Ben Šif, Džoš Ekles i Lijam Keli a tragičar je bio Fankati Dabo.

Luton je ovom pobedom inkasirao čak 200 miliona evra. Taj novac dobili su od nagrada za pobedu u baražu i od TV prava za prenose, koje se dele na kraju naredne premijerligaške sezone.

BONUS VIDEO Ronaldo iznerviran, Stojković bacao opremu u publiku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar