Viktor Osimen, Foto: EPA-EFE/CESARE ABBATE

Snažni napadač je sa šest godina ostao bez majke, rano je počeo da radi, ali su mu brat i sestra pomogli da ostvari snove.

Trese se Napulj u isčekivanju eksplozije, ali ovoga puta nije strah od erupcije vulkana Vezuv, već je u pitanju dugo očekivano slavlje zbog titule prvaka Italije.

PROĆITAJTE JOŠ

Napoli je konačno posle Dijega Armanda Maradone i njegove dve titule, od kojih je druga došla davne 1990. godine, napravio tim kadar da krene po toliko čekani Skudeto.

Iako je ostalo još 17 kola do kraja, čak 13 bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca i mašinerija koja gazi sve pred sobom na terenu ne ostavljajuu nikakve sumnje kod navijača da je ovo njihova godina.

A jedan od ključnih aduta u ovom pohodu je i najbolji strelac Serije A i igrač koji je imao i neverovatnu životnu priču, Nigerijac Viktor Osimen.

U tandemu sa Kvičom Kvarackelijom, popularnim Kvaradonom, Osimen iz nedelje u nedelju teroriše protivničke golmane i vodi Napoli ka tituli.

Snažni špic imao je nešto sporiji start sezone, jer ga je mučila i povreda, a onda je ušao u neverovatan niz od 12 prvenstvenih utakmica u kojima je postigao ukupno 14 golova i zabeležio tri asistencije.

Trenutno je na koti od 16 pogodaka i ubedljivo je prvi strelac Kalča.

Ono što je počelo kao dečački san u sirotinjskoj četvrti Lagosa pretvara se u bajkovitu priču za 24-godišnjaka koji je odrastao na ulicama najvećeg nigerijskog grada, radeći sve i svašta da bi on i njegova porodica preživeli.

Dok je čistio komšijske oluke za novac i donosio vodu, maštao je o svojim idolima Didijeu Drogbi, Mikelu Obiju i drugima, a život je počeo da mu se menja onog dana kada je pronašao kopačke u smeću.

Bio je mali kada je počeo da šutira loptu, sve se promenilo sa smrću majke kada je imao šest godina i kada je uz braću počeo da radi.

Fudblaski je rastao uz starijeg brata koji je bio lokalna zvezda, a kada je Endru, koji je bio najstariji od šestoro dece, shvatio da je Viktor talentovaniji, povukao se i preuzeo posao da bi brat mogao da trenira.

U tome mu je pomagala i sestra koja bi ga bodrila svaki put kada je zbog teškog života želeo da odustane i uvek je govorio da zbog nje i majke mora da nastavi.

Foto: EPA-EFE/MASSIMO PICA

Nakon boravka na omladinskoj akademiji u Nigeriji, zapazili su ga Nemci i odveli u Evropu. Počeo je iz Volfsburga, pa otišao u Šarlroa i Lil pre nego što je 2020. stigao u Napoli, sa kojim bi ove sezone mogao da osvoji titulu.

I dok on čeka rasplet sezone nadajući se da će imati razloga za slavlje, mediji pišu o njegovom mogućem odlasku iz kluba. Transfermarkt ga procenjuje na 70 miliona evra, a ugovor ima do leta 2025. godine.

Sada je zagrizao Mančester junajted, koji se prema najavama sprema da u Napulj pošalje ponudu vrednu 120 miliona evra, ali prvo da se podigne titula. Visoko, kao simbol uspeha posle svega što je prošao.

BONUS VIDEO Delije skandiraju Siniši Mihajloviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar