Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Trener fudbalera Intera Antonio Konte rekao je da je pobeda nad Udinezeom "pravi kraj izvanredne godine" i posvetio je titulu - sebi.

„Bio je ovo pravi kraj izvanredne godine. Čak smo i protiv Udinezea igrali lepu utakmicu. Budući da je ovo bila poslednja utakmica, a da smo već osvojili trofej, momci su pokazali da imaju pravi mentalitet, da žele da pobede u svakom meču i svaka im čast“, rekao je Konte, a preneli italijanski mediji.

Fudbaleri Intera pobedili su na svom terenu Udineze sa 5:1 u utakmici poslednjeg, 38. kola Serije A.

PROČITAJTE JOŠ...

Inter je sezonu završio sa 91 bodom, 12 više od u odnosu na drugoplasirani Milan.

„Osvojili smo 91 bod, postigli više od 90 golova. Imamo najbolju odbranu, drugi najbolji napad, što je nešto veliko i lepo“, rekao je Konte.

Konte je osvajao titule sa Čelsijem i Juventusom, ali je istakao da je ova sa Interom nešto posebno.

„Definitivno ovo svrstavam među najveća dostignuća, jer nije bilo lako. Stavio sam veliki pritisak na sebe kad sam došao u Inter… Radili smo i nakon godinu dana napravili smo nešto lepo i neverovatno. Svi smo bili vrlo dobro, i ja, igrači i klub“, rekao je Konte.

Upitan kome će posvetiti Skudeto, Konte je pokazao na sebe.

„Posvećujem ga sebi, jer nije bilo lako u prethodne dve godine. Zaista sam morao da izvučem sve iz sebe. Bilo je momenata kada sam sumnjao u sebe, ali bili smo dovoljno jaki da sve prebrodimo. Svi smo bili dobri, čak i ja“, rekao je Konte.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar