Dejan Stanković, zgrada, projekat
Foto: Promo/EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Društvo arhitekata Beograda i kompanija "Maison royal" raspisali su urbanističko-arhitektonski konkurs za deo između Slavije i Manježa.

PROČITAJTE JOŠ

Kako prenosi portal Nova ekonomija,  konkurs je otvoreni, anketni, jednostepeni, međunarodni i anonimni, a radovi treba da ponude rešenje za deo bloka između ulica Kralja Milana, Svetozara Markovića, Nemanjine i Kralja Milutina u Beogradu.

Podsećanja radi, između Trga Slavija i parka Manjež u Beogradu razmatra se izgradnja višespratnica koje bi bile namenjene stanovanju i poslovanju.

Višespratnice planira da gradi kompanija „STEFIAL“ d.o.o, u vlasništvu bivšeg fudbalskog reprezentativca i aktuelnog trenera FK Crvena Zvezda, Dejana Stankovića.

Konkurs je raspisan 5. jula, a krajnji rok za podnošenje radova je 4. oktobar 2021. godine.

Kako piše u oglasu, ukoliko do utvrđenog roka pristigne najmanje šest radova i ukoliko isti zadovoljavaju propozicije konkursa, dodeliće se nagrade u ukupnom iznosu neto nagradnog fonda od 30.000 evra.

Prva nagrada iznosi 15.000 evra, druga 10.000 evra, a treća 3.000 evra.

Predsednik žirija je arhitekta Ivan Rašković, a sve detalje konkursa, kriterijume i propise za obezbeđivanje parkinga i saobraćajne komunikacije opisala je Nova ekonomija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare