Foto: EPA-EFE/Sebastiao Moreira

Fudbalska konfederacija Južne Amerike (KONMEBOL) zatražiće od FIFA da odloži kvalifikacione mečeva za Mundijal 2022. za septembar.

To će učiniti pošto i teoretski ne postoje izgledi da sa kvalifikacionim susretima za šampionat sveta, koji bi trebalo da se održi 2022. godine u Kataru, krene kako je planirano.

Usled pandemije koronavirusa, FIFA je dala zeleno svetlo da se odlože mečevi u prva dva kola kvalifikacija, koji su bili zakazani za 26/27. mart i 31. mart.

Zato će KONMEBOL od čelnika svetske kuće fudbala iz Ciriha zatražiti da kvalifikacije krenu u septembru ove godine, i to od mečeva rundi koji su za tada planirani, čime će dobiti na vremenu da susreti koji su bili planirani za mart, budu pomereni za neki drugi datum.

Po propozicijama, četiri najbolje ekipe idu direktno na šampionat u Katar, dok petoplasirani tim ide u plej-of.

„Odlaganjem, konfederacija osigurava da su sve mere predostrožnosti, protiv svetske pandemije koronavirusa, u skladu sa preporukama međunarodnih zdravstvenih organizacija“, stoji u saopštenju KONMEBOL.

U prvim kolima kvalifikacija Brazil je trebalo da bude domaćin Boliviji, dok je Argentina trebalo da se sastane sa reprezentacijom Ekvadora.

Takođe, FIFA je ranije odložila Kup Amerike za period od 11. juna do 11. jula 2021. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram