Kon i publika na Zvezda – Milan: Od optimiste do nije realno

Fudbal 28. jan. 202114:49 > 15:43
Podeli:
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Crvena zvezda - Milan pred navijačima, narodski rečeno, može da bude, ne mora da znači. Iz Ljutice Bogdana su najavili i prodaju karata, ali je pitanje da li će publike uopšte biti na tribinama stadiona "Rajko Mitić".

Srpski prvak dočekuje italijanskog velikana 18. februara, u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope i suvišno je govoriti koliko bi mu značila podrška na „Marakani“. I koliko je istovremeno prisustvo publike opasno zbog pandemije koronavirusa.

Aktuelne mere Kriznog štaba Republike Srbije na snazi su, gotovo sigurno, do 15. februara. Utakmica Crvena zvezda – Milan je tri dana kasnije, a epidemiolog dr Predrag Kon rekao je nedavno da popuštanje mera, trenutno, nije opcija.

PROČITAJTE JOŠ

„U ovoj situaciji ne bi smelo. Mi jesmo počeli da raspravljamo o tome koji kriterijumi bi trebalo da budu da se uopšte o tome priča. Daleko smo od tog kriterijuma. Popuštanje mera, što se tiče medicinskog dela Kriznog štaba, ne bi trebalo da bude na redu. Mislim da do Sretenja ne bi trebalo ništa da se menja“, rekao je Kon gostujući na RTS.

Takođe, za petak u devet časova zakazana je sednica Kriznog štaba, a teme će biti novi soj koronavirusa i aktuelna epidemiološka situacija, rečeno je za Nova.rs u Vladi Srbije.

Dakle, nema mesta popuštanju mera, opet, za sada.

Ipak, u Crvenoj zvezdi možda znaju nešto više… Ovog utorka su sa „Marakane“ poručili kako je UEFA odobrila da se maksimalno 30 odsto kapaciteta stadiona pusti u prodaju. Broj eventualno raspoloživih mesta zavisiće od raspoloživog kapaciteta stadiona, nakon odluke Kriznog štaba.

“Prioritet pri kupovini karata za meč sa Milanom imaće vlasnici sezonskih ulaznica za tekuću sezonu. Posle sezonaca, prioritet će imati članovi kluba (standard, junior plus, kao i plaćeni junior članovi od 1. januara 2021)”, piše na klupskom sajtu.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Međutim, ako se vratimo mesec dana unazad, tada je dr Kon bio optimista po pitanju publike na pomenutoj utakmici.

„Ja mogu samo da izrazim nadu. Surovi sam optimista. Moje je da se trudim da se što manje ljudi zarazi, a verujem da može sve da se poboljša. Verujem da će do tada biti moguće otići na utakmice, iskreno se nadam”, rekao je Kon 22. decembra gostujući na televiziji B92.

Sada, pak, priča drugu priču po pitanju navijača na meču Zvezda – Milan, što dodatno dovodi u zabunu

„Videćemo. Nije realno“, kratko je samo prokomentarisao dr Kon za „Kurir“.

Od „surovog optimiste“ do „nije realno“ prošlo je mesec dana… Kako do dolaska italijanskog giganta u Beograd ima manje od mesec dana, možda se situacija promeni još nekoliko puta.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar