Komnen Andrić
Komnen Andrić (na fotografiji) žali zbog smrti prijatelja Ivana Čelikovića, Foto: Printscreen

Sa Dinamom je dva puta bio šampion Hrvatske, osvojio je i Superkup te zemlje, a na 42 nastupa postigao je 12 golova. Ipak, Komnen Andrić je i te kako želeo da ostane u Zagrebu.

Srpski fudbaler je postao jedan od retkih koji je igrao u Hrvatskoj nakon raspada Jugoslavije.

PROČITAJTE JOŠ

Januara 2019. godine je stigao u Zagrebu, a tri i po godine kasnije došao je trenutak za rastanak.

Postao je prvi Srbina u Dinamu i prvi Srbin kapiten Dinama u istoriji, a na debiju u dresu Klermona psotigao je dva pogotka protiv Monpeljea (2:0) i tako najavio da bi ovo mogla da bude njegova sezona.

Teško mu je pao oproštaj od Dinama jer su mu saigrači poručili da bi voleli da ostane.

„Ne znaš kome je bilo teže na oproštaju. Skupilo se desetak igrača, sedeli smo malo i evocirali uspomene. Meni knedla u grlu, njima nije lako. To su ti trenuci koje pamtiš ceo život. I dokaz da ostavljaš nešto iza sebe. I tako mi sedimo, pričamo i oni mi kažu: „‘Ajde Baka da se ti lepo zahvališ Francuzima i ostaneš s nama. Mi ćemo se skupiti i platiti ugovor“. I sada ti reci meni kako da ostanem imun na to?“, poručio je Andrić u intervjuu za „Germanijak“.

Nije krio emocije.

„Ma, razočaran sam što sam otišao. To je jedino. Jer sam se do poslednjeg trenutka nadao da će se nešto promeniti, da ću dobiti novi ugovor i ostati tu do kraja karijere. Ja sam takav. Emotivan. Kad se vežem negde, onda plačem. Dižem se u avionu prema Francuskoj, gledam Sljeme, tražim stadion i kada sam ga video – krene nostalgija. Razmišljam, džabe pare, džabe sve. Majstore, aj ti okreni avion i spusti me u Zagreb, vrati me kod mojih. No, svestan sam što je život profesionalca“, rekao je srpski as.

BONUS VIDEO Top 10 najskupljih reprezentacija na Mundijalu

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar