Vagata Kristi
Vagata Kristi; Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Suđenje za klevetu između Kolin Runi i Rebeke Vardi postala je prva vest Velike Britanije nakon što je dosuđeno da Rebeka mora da plati 3 miliona funti.

Za one koji nisu upućeni u slučaj najbolje ovaj kompleksan okršaj žena fudbalera, najbolje govori izjava supruge Vejna Runija.

PROČITAJTE JOŠ

„Nije slučaj da sam nešto želela ili tražila. Nikada nisam verovala da ću morati da idem na sud i da se troši toliko novac koji je mogao da se iskoristi da se pomogne drugima. Pre i posle mojih objava na društvenim mrežama 2019. godine, uradila sam svaki napor da sprečim ovaj scenario i javni sudski proces. Svi moju pokušaju su bili odbijeni od strane gospođe Vardi. To mi nije ostavilo izbora nego da nastavim sa slučajem da bih se odranila i da prekinem neprikedno curenje mojih privatnih informacija „Sanu““, počela je Kolin.

Zatim je podsetila na početak.

„Ovo ‘curenje“ sa mog privatnog Instagrama je počelo 2017. godine. To se nastavilo sledeće dve godine i tako je ometalo moju privatnost, ali i privatnost moje porodice. Iako nisam zlonamerna prema gospođi Vardi, današnja presuda govori da sam bila u pravu kada sam to objavila oktobra 2019. godine“, završila je Runi.

Ovaj sudski slučaj privukao je veliku pažnju, a bilo je mnogo igara rečima od skraćenice „WAG“ (u prevodu žene poznatih fudbalera). Pa smo tako imali „Vagata Kristi“, „Vagsice u ratu“ i „Svetsko prvenstvo vagsica“.

Bilo je mnogo izgubljenih dokaza tokom slučaja, bilo je obilje suza, čak i longete za nogu, a Runi je morao da se premesti i na klupu svedoka.

Posvađale su se spektakularno i to javno kada je Kolin rekla da je sprovela „tajnu operaciju“ da bi saznala ko „Sanu“ dostavlja informacije o njoj.

„Stizale su sa naloga Rebeke Vardi“, rekla je ona i počela je drama o kojoj se dve godine pisalo u Engleskoj.

Objava na društvenim mrežama koja je potresla svet šoubiznisa 2019, prvo je nastala kao rukom pisana poruka, saznao je sud maja.

Gospođa Runi je viđena kako piskara u svesku sa leopardovom šarom na koricama i tokom samog suđenja. Onda je odlučila da prekuca poruku i da je pošalje bratu, koji joj je pomogao da je objavi na njenim nalozima na društvenim mrežama.

Prvobitna beleška je, nažalost, u međuvremenu zagubljena, pisale su „Vijesti“.

Evo i jednog bisera

Zbog „spleta nesrećnih okolnosti“, kako je to sarkastično formulisao advokat gospođe Runi, Whatsapp prepiska između agentkinje gospođe Vardi, Karoline Vot i novinara, koja je mogla da potvrdi argumente gospođe Runi, nije više dostupna.

Gospođici Vot je slučajno ispao telefon u Severno more tokom krstarenja do Škotske, otkriveno je na sudu.

Na šta je gospođa Vardi, sedeći na klupi za svedoke, odgovorila:

„Ko je Dejvi Džons?“

Sutkinja Stejn je objasnila:

„To samo znači da je na dnu mora“, što je samo potvrdila da gospođa Vardi nije baš poznavalac uobičajenih fraza.

Možda je advokat za ovaj pomorski izraz saznao od jednog od bivših klijenata na suđenjima za klevetu Džonija Depa, poznatog po ulozi kapetana Džeka Speroua.

Sam Šerborn nije znao ko je televizijska avanturistička ličnost Ent Midlton kad se njegovo ime pomenulo kasnije tokom suđenja, dok sudija i Tomlinson izgleda da ne znaju baš najbolje kako funkcioniše Instagram.

Kamere nisu dozvoljene u sudnicama u Engleskoj (otud upotreba sudskih crteža), tako da je sve što su paparaci mogli da rade bilo da čekaju napolju rano ujutro svakog dana da bi slikali dolaske ključnih igrača.

Gospođa Vardi je većinom dana krila oči iza krupnih naočara za sunce i oblačila se u glamurozne haljine vrhunskih kreatora, dok je gospođa Runi nosila odeću iz tržnih centara, obukavši isti kostim dvaput.

Ona je nosila i ortopedsku čizmu, baš kao i njen muž Vejn kad je polomio metatarzalnu kost pred Svetsko prvenstvo 2006. godine – na šampionatu na kom su se „vagsice“ prvi put uopšte pojavile na sceni.

BONUS VIDEO Top 10 najskupljih reprezentacija na Mundijalu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare