Gelor Kanga; Foto: Starsport

Crvena zvezda je u utorak uveče odigrala korektno, ali ništa više od toga, dok ovaj moldavski Šerif ipak nije tako ubojit "na obaraču".

Zvezda je odigrala 1:1 u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona na svom stadionu i Šerifu je ostala nada za prolaz u plej-of za elitno takmičenje.

Reklo bi se, nesrećno. Pa, nekako se i jeste namestilo, a Gelora Kangu sudbina u utorak uveče nije baš milovala.

PROČITAJTE JOŠ...

Gabonac je prvo skrivio faul za slobodan udarac iz kog je Frank Kastanjeda savladao Milana Borjana i pogodio mrežu u 33. minutu.

Borjan je proklizao na liniji i posle toga nije imao šanse da odbrani, a Šerif je poveo 1:0. Kanga je tu imao prvi ozbiljan kiks.

Sudija mu je dao žuti karton, ali Dejan Stanković, trener crveno-belih kaže da bi ostavio Kangu u svlačionici između dva poluvremena – ali nije mogao da previdi crveni karton.

Nama sa strane je nekako više „mirisalo“ na isključenje Sekua Sanoga, jer je i on rizičan kada dobije javnu opomenu.

Zato se nekoliko nas kolega u novinarskoj loži međusobno pogledalo u jednom trenutku i zajednička pomisao je bila: Stanković bi trebalo da promeni Sanoga.

Deki je to i uradio u jednom momentu, ali za Kangu nije ni razmatrao izmenu, jer mu zadatak nije da primarno igra defanzivu.

FK Crvena zvezda, FK Šerif Kanga
Foto: Starsport

„Ne bih ja pravio proces od toga. Fudbal je čudo, da sam znao da će dobiti crveni, zamenio bih ga, kao što sam uradio sa Sanogom u drugom poluvremenu. Iskustvo znači. Neko ko je iskusan, ne svaljujem krivicu ni na koga, ali ne valja ostaviti ekipu sa deset. Da sam predvideo da će dobiti karton ostavio bih ga u svlačionici. Ali i taj faul, bio je ishitren, nisam video da je bio u problemu“, prokomentarisao je Stanković.

Igrao se 58. minut kada je iz, naizgled obične situacije Gabonac dobio drugu javnu opomenu i u tom momentu sam pomislio „ode Sanogo“.

Prošlo je još nekoliko sekundi pre nego je postalo jasno da je to dečko koji kao da je prizivao probleme.

Njegov tim je ostao sa igračem manje u polju, a Kanga se kasnije izvinio.

„Izvinite za crveni karton i hvala vam na podršci. Avantura se nastavlja, cigani“, napisao je Kanga. On je i ranije u više navrata pokazivao probleme sa temperamentom, a trenutno mu ni ego ne pomaže.

Kod Vladana Milojevića je osećao da ima tu važnu ulogu, rešavao je utakmice potezom, ali isto tako ume i da zabrlja sve.

Ovo drugo je pokazao u utorak uveče. Kada govorimo o egu, vidi se da mu ne prija što Mirko Ivanić i Aleksandar Katai vuku sve konce napada Zvezde.

Njih dvojica su majstori svog zanata po levoj strani i Kanga je dobio nešto povučeniju poziciju.

Dobio je zadatak da se vraća i iznosi loptu, kako bi odbrana bila rasterećenija, pa nije bio toliko u situaciji da šutira ili rešava akcije.

Zato je u jednom trenuku pucao sa skoro pola terena. Više poteza mu je bilo isforsirano, ali ok, valjda je i njemu potrebno da pronađe samopouzdanje.

FK Crvena zvezda, FK Šerif Kanga isključenje crveni karton
foto: Starsport.rs ©

Ako je sve to zaista tako, onda je možda i bolje što ga neće biti u revanšu. Nema sumnje da je sjajan igrač, više puta je to već pokazivao tokom prethodne četiri godine, ali ima i svoju drugu stranu karaktera.

Činjenica je da je Zvezda htela da ga pošto-poto pusti 2018. kada je otišao u Spartu. Igrao je dobro, trebalo je to unovčiti, a uz čudan temperament, to je kao da imate mačku u džaku.

Bilo je utakmica kao protiv Krasnodara, kada ispali projektil i reši pitanje pobednika, ali i onih kada se raspravljao sa Stankovićem u Liberecu.

Posledica su tada bila propuštena dva prvenstvena meča. Nešto skorije je kasnio s povratkom iz reprezentacije, klub je to pravdao teškom organizacijom letova iz Afrike, ali je jasno da Kanga ima svoje „bubice“.

Jednostavno, ne deluje kao čovek koji mnogo ferma autoritete, a Deki se svakako može nazvati jednim ozbiljnim.

Naravno, samo Kanga zna šta mu je u glavi, ali ono što jeste trebalo bi da se što pre sredi.

U suprotnom će nastaviti da igra promenljivo, po sistemu toplo-hladno, a na njega će biti moguće osloniti se tek kad ostale opcije ne upale.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Njegov crveni karton ostavio je deset igrača u polju crveno-belih protiv Šerifa, što znači da će u revanšu skoro sigurno to mesto zauzeti Nenad Krstičić.

S obzirom na to da je Krstičiću potrebno da se vrati u formu, a da mu se tehnički kapaciteti ne dovode u pitanje, izostanak Kange ne mora da bude nužno loš i rezultatski ne mora da bude skup.

Možda će crveno-beli baš bez Gabonca dobiti malo smirenosti, možda će i manje srljati u startovima, pošto su već nagovestili da mogu da pobede.

Sada je samo potrebno da to i pokažu u Tiraspolju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar