Kolar Miha
Foto: EPA-EFE/MAURIZIO BRAMBATTI

Kapiten reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov je tokom karijere imao turbulentan odnos sa Sinišom Mihajlovićem, ali je on vremenom postao stabilan i prijateljski.

U sećanju iskusnog levog beka sigurno ostaje utakmica protiv Belgije posle koje je tadašnji selektor Mihajlović okarakterisao njega i Branislava Ivanovića kao glavne krivce za poraz.

Na sledećem meču protiv Makedonije Kolarov nije nosio svoj standardni broj 11 na dresu, koji je bio Mihajlovićev zaštitni znak tokom karijere, već broj 3, dok je Ivanović ostao na klupi za rezervne igrače.

„Ne mogu nikako dva igrača da budu kriva za poraz, a selektor je direktno okrivio mene i Baneta“, rekao je tada Kolarov.

Ovaj, a i slučajevi poput Adema Ljajića, koji je ostao bez mesta u reprezentaciji, ali je kasnije sarađivao sa Mihajlovićem u Torinu, dokazuju da kod legendarnog levonogog bombardera ne postoji „zlopamćenje“.

„Sa Sinišom uvek znaš na čemu si“, rekao je Kolarov u emisiji „Putevima sporta“ autora Igora Miklje na Sportklubu.

Miha Kolar
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

 

Kolarov se prisetio da je u njegovoj porodici Mihajlović bio iznad svih.

„Tako je bilo dok se nismo poznavali, a u Itlaiji smo se baš družili. Sećam se da sam tek potpisao za Lacio. Zvoni mi telefon, a sa druge strane čujem da se neko predstavlja kao Siniša. Mislio sam da me zavitlava neko od drugova, ali sam mu prepoznao glas. Rekao mi je da mu se javim kad god mi nešto zatreba. Bio sam u šoku, nismo se poznavali tad“, rekao je Kolarov.

Srpski reprezentativac je otkrio i kako je saznao da se njegov prijatelj suočava sa teškom bolešću.

„Neko od saigrača mi je rekao da Miha ima konferenciju za medije. Mislio sam da će da priča o prelaznom roku, a onda sam se čuo sa Miroslavom Tanjgom, njegovim pomoćnikom u Bolonji. Bio sam u šoku. Dugo sam razmišljao o svemu… Znam da je mislio da svakome to može da se dogodi osim njemu. Bio je ubeđen da može da se pobije sa stotinu ljudi i da sve pobedi“, istakao je Kolarov.

Mihajlović se i dalje bori sa teškom bolešću, ali je na putu ozdravljenja i već tokom ove sezone se našao na klupi Bolonje, kada god je za to dobio dozvolu od lekarskog tima.