Foto: EPA PHOTO EPA / SASA MARICIC

Srbija je saznala rivale u borbi za SP 2020, a nakon što su navijači čuli Azerbejdžan setili su se 11. juna 2003. godine.

U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2004 .u Portugalu žreb je spojio Azerbejdžan i Srbiju i Crnu Goru, a malo ko je mogao da pretpostavi da će to biti prava kost u grlu naših momaka.

PROČITAJTE JOŠ

Predvođeni selektorom Dejanom Savićevićem naši momci su poveli golom Branka Boškovića u 28. minutu, a onda je u završnici usledilo tri minuta koja nikada naši momci nisu zaboravili.

Najpre je sa penala legendarni Gurban Gurbanov postigao pogodak, da bi u 90. minutu Faruk Ismalijov srušio sve nade da naša selekcija može na EP.

Da ovaj rezultat nije slučajan potvrdilo se i u Podgorici 12. februara, kada je Gurban Gurbanov (pomenuti strelac sa penala) spakovao dva gola iza leđa Dragoslava Jevrića, a „plavi“ su golovima Predraga Mijatovića i Nikole Lazetića stigli samo do boda.

 

Na kraju je SCG baš bez tih pet bodova ostala bez direktnog plasmana na EP (Italija imala 17 bodova) i bez mesta u baražu jer je Vels imao bod više od nas. SCG je tada završila na trećem mestu sa 12 bodova.

Ostaje da se nadamo da se istorija neće ponoviti, ali i da smo neke istorijske lekcije naučili. Od osamostaljenja je Srbija čak tri puta savladala ovu selekciju sa ukupnih 11:2, pa bi valjalo da se nastavi u tom ritmu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar