Foto: EPA-EFE/Peter Powell

Odlazeći menadžer Liverpula Jirgen Klop rekao je da je oduševljen radom Ćabija Alonsa, trenera Bajer Leverkuzena, za koga mnogi misle da je njegov naslednik.

Leverkuzen je trenutno prvi na tabeli Bundeslige sa 55 bodova, pet više od drugoplasiranog Bajerna.

Alonso je tokom prošle sezone preuzeo Bajer, kada su se Farmaceuti nalazili u zoni ispadanja.

PROČITAJTE JOŠ

„Ćabi radi izuzetan posao. Munjevito je transformisao Bajer i dao ekipi svoj pečat. Nova generacija trenera je već uveliko ‘prisutna’, a rekao bih da je Alonso među njima najbolji. Bio je vrhunski fudbaler, a i otac mu je bio strateg. To pomaže, baš kao i činjenica da je maltene razmišljao poput trenera još tokom profesionalne karijere. Fudbalska filozofija, priprema ekipe, odabir akvizicija i transfera… neverovatan je. I da ste me pitali pre dva meseca o njemu, reakcija bi bila identična“, rekao je Klop, pa nastavio:

„Dinosaurusi’ sada već starije generacije – Karlo Anćeloti, Žoze Murinjo, Pep Gvardiola, pa rekao bih i ja – verovatno neće raditi još dve decenije. Možda Žoze, ali za nas ostale ne verujem. Verujem da će jednog dana Ćabi biti menadžer Liverpula, ali je sportski direktor Bajera Simon Rolfs rekao da je siguran da će i sledeće sezone voditi Leverkuzen. Svi najbolji timovi motre na njega – uključujući Bajern i Real. Biće to trka za Ćabijev potpis, ali mislim da će do nje doći ne ovog leta, već sledećeg“, završio je Klop.

BONUS VIDEO Primer kada se pokazalo da je VAR potreban u fudbalu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar