Foto: EPA-EFE/NOUSHAD THEKKAYIL

Posle više od dva meseca pauze sa treniranjem počinju i igrači lidera Premijer lige, ekipe Liverpula. Prvi put posle 13. marta okupili su se u trening centru u Melvudu.

Klub je poručio da će ispoštovati sve mere zaštite od koronavirusa, a menadžer Jirgen Klop je izjavio da je „na sedmom nebu“ zbog povratka igrača u trenažni proces.

PROČITAJTE JOŠ:

Svi oni su uradili prethodno testove nakoronavirus u Kirkbi akademiji u nedelju i po dobijanju istih, igrači mogu da krenu sa procesom treniranja i vraćanja kondicije uoči restarta Premijer lige narednog meseca.

„Na sedmom nebu sam. Oduvek sam govorio da ne želimo da požurujemo bilo šta, ali ne mislim da je to u pitanju. Radi se o prvom koraku, o treninzima sa održavanjem distance i radu sa pet igrača. Radimo sve što moramo, sve činimo da bismo sačuvali bezbednost svih. Ipak, cilj je da svi budu bezbedni, a da može da se igra fudbal. Radujem se radu sa momcima, ali čudno je to što ne možemo da budemo blizu jedni drugima. Videćemo, nadam se da će biti sve bolje“, izjavio je Klop.

Igračima Liverpula bilo je dozvoljeno da individualno treniraju u Melvudu tokom protekle dve nedelje, sada je dozvoljen rad u grupama po pet igrača.

Jirgen Klop kaže da ga je ohrabrilo to što je video u Bundesligi i nada se da će i Premijer ligi biti primenjen sličan scenario.

„To je mali korak. Lično, mogu da kažem da je to pozitivna stvar, iako volim da sam kod kuće sa suprugom Ulom, ja sam fudbalski trener i želim da budem na terenu sa momcima. Sad mogu barem parcijalno da radim sa njima, pet po pet, tako da sam nestrpljiv. Fudbal je blizu povratka i to ohrabruje sve ljude. Nadam se da smo u Engleskoj sada na dobrom putu“, zaključio je menadžer „crvenih“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar