Foto: Icon Sport / ddp USA / Profimedia,Paul Currie / Shutterstock Editorial / Profimedia,Giuseppe Maffia/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zvezde u potrazi za novim klubovima.

Svode se polako računi u svim fudbalskim ligama i evrokupovima, a sve bliže nam je i vrelo leto, bar kada su tranfseri u pitanju.

Ono će po mnogo čemu biti specifično. U godini u kojoj se igra svetsko prvenstvo, obično se poslovi završavaju nakon turnira, koji u velikoj meri diktira cenu.

PROČITAJTE JOŠ

Jedan od najboljih primera bio je slulčaj Hamesa Rodrigeza koji je briljirao u Brazilu 2014. i postao svetska zvezda.

Ove godine to neće biti slučaj. Prvenstvo će po prvi put biti igrano u novembru i decembru i tržište će funcionisati u ustaljenim okvirima.

Samo, imena koja će se ovog leta naći na tržištu garantuju prilično uzbudljivo leto.

Nekoliko velikih zvezda, moglo bi da izazove tektonske promene na tržištu.

Glavna priča svakako je Kilijan Mbape. Jednoj od najvećih zvezda svetskog fudbala, ističe ugovor sa PSŽ-om na kraju sezone, a još niko nije siguran gde će nastaviti karijeru.

Foto: EPA-EFE/Juanjo Martin

Bio je gotov njegov prelazak u Real Madrid još zimus prema pojedinim informacijama, sada se sve više govori o ostanku u Parizu, ali Francuz mudro ćuti i čeka da se sezona završi.

Jedno od atraktivnijih imena, iako ne kao prethodni put kada je bio na tržištu biće Pol Pogba.

Kontoverzni Francuz želi da napsuti Mančester junajted u kojem je odigrao očajnu sezonu, a u šokantnom preokretu se prema poslednjim informacijama opasno približio prelasku u Mančester siti.

Čak i da ne završi kao deo ekipe Pepa Gvardiole, za njegove usleuge će bti mnogo zainteresovanih.

Kada je Italija u pitanju, sve oči će biti uprte u odluku Paola Dibale. Argentinac je sigurno najzvučnije ime u Italiji koje će ostati bez ugovora, a pominje se veliki rival Inter kao sledeća destinacija.

Juventus nije želeo da produži ugovor sa njim, pa će Dušan Vlahović dobiti novog saigrača sledeće sezone.

Foto: TANJUG/Marco Alpozzi/LaPresse via AP

Pred velikom mukom biće Barselona zbog Usmane Dembelea. Francuz je u jednom od najvećih transfera u istoriji dtigao u KAtaloniju i bio više povređen uz očajne partije,a li je dolaskom Ćavija pokazao sav svoj raskošni talenat, pa je od sigurnog odlaska, počeo da se razmatra i novi ugovor.

Za to vreme, brojne ekipe će čekati rasplet situacije.

Pažnju privlači i nekoliko veterana.

Aleksander Lakazet skoro sigurno neće nastaviti saradnju sa Arsenalom, a ugovor sa Junajtedom ističe i 29-godišnjem Džesiju Lingardu.

Lakazeta mnogi povezuju sa povratkom u Lion, dok je Lingard na meti Vest Hema.

Luis Suarez
Luis Suarez; Foto: EPA-EFE/Sergio Perez

U Španiji če se odlučivati sudbina Luisa Suareza i Iska. Urugvajac sve manje igra u Atletiko Madridu, a ovaj 35-godišnjak navodno želi da ponovo zaigra u Barseloni.

Isko je od zvezde Rala došao do igrača koji retko ulazi sa klupe, pa će biti interesantan mnogim timovima, a najviše ga povezuju sa Betisom koji se bori za mesto u Ligi šampiona.

Navijačima u regionu možda će najzanimljivija biti odluka Ivana Perišića.

Reprezentativac Hrvatske pregovora o o novom, jednogodišinjem ugovru sa Interom, a ukoliko do dogovora ne dođe, očekuje se da milanski klub dovede Filipa Kostića kome ugovor ističe sledeće godine.

Transfer rok još nije ni počeo, a same najave i brojne glasine obećavaju da će leto biti više nego uzbudljivo.

BONUS VIDEO Bruka Mančester junajteda u Brajtonu, Brajton – Mančester junajted 4:0

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar