Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Veliko dostignuće za "Magika"

Pogodak Aleksandra Kataija u pobedi Crvene zvezde nad Trabzonom rezultatom 2:1 je jedan od najlepših viđenih u dosadašnjem delu sezone Lige Evrope, ali i jedan od najvažnijih za tim sa Marakane u aktuelnoj takmičarskoj godini, međutim on ima dodatnu vrednost. Naime, Aleksandar Katai je tim pogotkom prestigao Darka Pančeva na listi Zvezdinih evropskih strelaca.

PROČITAJTE JOŠ:

Nema dileme da je Katai jedan od najboljih fudbalera Crvene zvezde u 21. veku. Rezultati koje tim ostvaruje sa njim, kao i golovi koje on postiže i to u izuzetno važnim trenucima pokazuju sve liderske sposbnosti driblera iz Srbobrana, kao i suv kvalitet koji poseduje. Rezantan udarac u 37. minutu koji je otišao pravo u rašlje golmana Trabzona još jednom je potvrdio da je Katai fudbaler koji je potezom sposoban da reši utakmicu.

Tim pogotkom prestigao je jednog najlegendarnijih napadača Crvene zvezde – Darka Pančeva koji je stao na koti od 14 golova u Evropi u dresu našeg tima. Ujedno, Katai se izjednačio sa Benom kao najbolji evropski strelac u aktuelnom igračkom kadru. Ipak, Katai je do brojke od 15 golova stigao na 37 utakmica, dok je Ben na 50 odigranih mečeva u evropskim takmičenjima, kada je reč o nastupima u Zvezdi.

Katai je prvi gol u Zvezdi kada je reč o evropskim takmičenjima postigao još 12. jula 2016. godine u trijumfu nad Valetom u Malti, a onda je pogodio i u revanš meču, kao i protiv Ludogoreca u Razgradu, ali i Sasuola na Marakani. Naredni gol usledio je u sezoni 2020/21, po povratku Kataija u Crvenu zvezdu, kada je bio u strelac u meču protiv Ararata na gostujućem terenu, posle čega smo se plasirali u grupnu fazu Lige Evrope. U grupi, Katai se upisivao Slovan Libereca i Genta, u oba navrata kod kuće. Kada je reč o prethodnoj sezoni, Katai je pogodio dva puta protiv Kairata na Marakani, kao i u oba meča sa Klužom. Ponovo je Crvena zvezda igrala grupnu fazu Lige Evrope, a „Magiko“ je bio precizan u duelima sa Bragom. U aktuelnoj sezoni, Katai je pogađao protiv Ferencvaroša i Trabzona kod kuće, a već protiv Monaka narednog četvrtka od 18 časova i 45 minuta će imati priliku da dodatno popravi saldo.

U dosadašnjem delu sezone, računajući sva takmičenja Katai je na 25 utakmica postigao osam golova i upisao sedam asistencija.


ZVEZDINI EVROPSKI STRELCI:

1. Zoran Filipović – 28

2. Bora Kostić, Dušan Savić – 20

3. Nikola Žigić – 17

4. Aleksandar Katai, El Fardu Ben – 15

5. Darko Pančev – 14

BONUS VIDEO Navijači i neredi na Zvezda – Trabzon

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar