Fudbaleri Burkine Faso plasirali su se u četvrtfinale Afričkog kupa nacija pobedom nad timom Gabona.

Burkina Faso je pobedila posle penala i serije u kojoj je svoj jedanaesterac promašio prvotimac Crvene zvezde Gelor Kanga.

PROČITAJTE JOŠ:

Meč je u regularnom delu završen 1:1, posle produžetaka nije bilo golova, pa se pristupilo penalima, gde su promašivali Kanga, Ngakutu i Palun u Gabonu, a Ismaila Uedraogo je dao pobedonosni penal za Burkinu Faso.

Burkina Faso je imala šansu da povede još u 18. minutu kada je Bertran Traore promašio jedanaesterac za 1:0.

Ipak, samo dva minuta kasnije dobio je loptu u kontri, istrčao dobro i u situaciji sa golmanom iz trka lako rešio akciju udarcem od stative.

Foto: Tanjug / AP Photo/Sunday Alamba

Dango Uatara se upisao u asistente, ali je Gabon pred poluvreme opasno zapretio.

Poništen je gol Arona Boupendze zbog ofsajda, da bi Gabonci nadu vratili autogolom Adama Guire tek u nadoknadi drugog poluvremena.

To im nije pomoglo zbog tri promašaja u penal-seriji u kojoj su za Burkinu Faso promašivali Saidu Simpore i Abdul Tapsoba.

Foto: Tanjug / AP Photo/Sunday Alamba

Burkina Faso ide u četvrtfinale protiv ekipe Tunisa, koja je u svom meču savladala Nigeriju sa 1:0.

Jedini gol za Tunis, protiv nacionalnog tima Umara Sadika, nekadašnjeg špica Partizana, dao je Jusef Msakni u 47. minutu.

Aleks Ivobi je u 66. minutu dobio crveni karton u dresu Nigerije, što je otežalo posao i Umaru Sadiku, budući da je dobio šansu u 75. minutu umesto Samjuela Čukvuezea.

Foto: EPA-EFE/GAVIN BARKER

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar