Inbeom Hwang i Omri Glazer Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©/Srdjan Stevanovic/Getty Images

Fudbaleri Crvene zvezde nisu savladali Vojvodinu u Novom Sadu (0:0), ali ih je poraz Partizana od TSC-a (2:1) doveo u situaciju da već u četvrtak, u slučaju da se poklope rezultati, osvoje titulu.

Naime, Zvezdi trijumf protiv TSC-a na stadionu „Rajko Mitić“, uz remi ili poraz Partizana protiv Vojvodine na „Karađorđu“ donose sedmi vezani naslov najboljeg tima Srbije. Ako se rezultat ne poklopi, crveno-beli će imati „meč loptu“ 8. maja protiv Mladosti u Lučanima, kada će rezultat na Partizanovom meču biti nebitan jer crveno-beli imaju 11 bodova viška.

PROČITAJTE JOŠ...

Stoga, nema dileme da u Zvezdi već uveliko rade na timu za sezonu 2024/2025, jer je i matematička overa titule prvaka Srbije praktično pitanje trenutka, pa se fokus polako sa borbe po „travnatim tepisima“ srpskog elitnog fudbalskog ranga polako seli na sastav koji će pokušati da se izbori za drugo vezano učešće u Ligi šampiona koja će naredne sezone biti igrana po novom formatu.

A najvažnije iptanje je, bez dileme – šta će biti sa In Bom Hvangom i Omrijem Glazerom?

I Glazer i Hvang su odličnim igrama privukli pažnju brojnih ekipa širom starog kontinenta i interesovanja za njih svakako neće manjkati – štaviše, očekivano je da Zvezda na stolu dobije ozbiljne ponude i šansu da višestruko zaradi na ovim igračima, što upravu Zvezde stavlja na ozbiljan „test zrelosti“.

Glazer je, naime, već u grupnoj fazi Lige šampiona pokazao ogroman kvalitet i neretko bio najbolji pojedinac Zvezde, a kasnije je – posebno na utakmicama sa Partizanom – briljantnim odbranama sprečavao crno-bele da zatresu mrežu i praktično trasirao put napadačima da Zvezdi donesu pobedu.

Sa druge strane, Hvang je iz dana u dan dizao formu i postao je prava „duša“ Zvezdine igre u napadu, fudbaler koji razmišlja za nijansu brže od svih na terenu i koji iz napada u napad crveno-bele dovodi u poziciju da ugroze gol rivala – o njegovom potezu protiv Partizana na utakmici Kupa Srbije, kada je prvo Alda Kalulua poslao „po burek“ a potom odlično centrirao za Pitera Olanjinku, će se još dugo pričati.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Iako se nastup Zvezde u Ligi šampiona ne može okarakterisati kao uspešan, dok su se crveno-beli mučili većim delom sezone u Superligi i tek u završnici uspeli da preteknu, a potom i da se odlepe od Partizana, Glazer i Hvang su partijama pokazali da imaju kvalitet za najviši rang fudbala u Evropi.

I dok se Vladan Milojević zbog njih nalazi na slatkim mukama, Zvezdan Terzić i ostatak uprave Zvezde je u problemu. Istina je da će Zvezda imati šansu da ozbiljno zaradi, ali se tu postavlja pitanje – da li će uspeti da nadomesti ono što ova dvojica fudbalera donose? Jer teško je zamisliti da će uspeti crveno-beli da dovedu golmana Glazerovih kvaliteta bez da ozbiljno odreše kesu, dok se igrač Hvangovog ranga koji igra u nekoj od jačih liga Evrope ceni na nekoliko desetina miliona evra.

Za to vreme, Zvezda u „džepu“ ima da ponudi nešto što većina klubova sa „starog kontinenta“ nema – šansu da u novom formatu budu deo Lige šampiona, uz mogućnost da se bore i za ozbiljniji rezultat u Ligi Evrope, ukoliko na kraju završe u drugom po kvalitetu takmičenju.

I Hvang i Glazer su sa tmom sa Marakane potpisali višegodišnje ugovore, pa crveno-beli imaju svu mogućnost da budu ti koji će diktirati tok prelaznog roka, bez ikakvog pritiska, što znači i eventualno čekanje ponude koju je zaista nemoguće odbiti.

U suprotnom, na Marakani moraju da daju sve od sebe da Glazera i Hvanga ubede da je za njih i njihovu karijeru najbolje da ostanu u Beogradu, te da dodatno ojačaju ekipu sa ciljem konačnog iskoraka u Evropi. Da ima potencijala ovaj tim bilo je jasno i u grupnoj fazi sa Mančester sitijem, Lajpcigom i Jang Bojsom, a vreme je da to bude pretočeno u konkretan rezultat.

Ostanak Hvanga i Glazera bi predstavljao prvi korak ka stvaranju ozbiljnog tima koji zaista ima nameru da uradi nešto ozbiljnije i van granica Srbije i pokazatelj da je uprava tima sa Marakane na nivou potrebnom da od Zvezde stvori ekipu koja će se boriti za opipljiviji učinak u evrokupovima.

BONUS VIDEO Kad Ronaldo poludi i dobije crveni karton

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare