Foto: EPA-EFE/Nick Potts / POOL

Liverpul je morao da požuri sa transferom Stefana Bajčetića pre nego što se od 1. januara promene pravil, jer je Ujedinjeno Kraljevstvo tada napustilo Evropsku uniju.

Liverpul je kompletirao transfer 16-godišnjeg defanzivca iz Selte Vigo koji je impresionirao skaute kluba i kog je navodno tražio i Mančester junajted.

PROČITAJTE JOŠ

Veći problem je bio završiti čitav posao na vreme pre nego što je UK napustilo Evropsku uniju 1. januara.

Naime, sa dolaskom nove godine bi stupilo pravilo po kome ne bi mogli da potpisuju igrače mlađe od 18 godina, pa su sve formalnosti morale da budu završene pre najluđe noći.

Bajčetić je pre tri godine postao deo Selte, a dok je stasavao u mlađim kategorijama sve više klubova se raspitivalo za njegove usluge.

Foto: EPA/
Jon Super / POOL

„Crveni“ veruju da mogu još više igrača da promovišu iz omladinske selekciju u prvi tim, kao što su to uradili sa Kurtisom Džonsom i Nekom Vilijamsom ove sezone.

Ovaj 16-godišnjak može da igra na poziciji levog štopera, ali i u veznom redu, a porodica je smatrala da je dolazak u Premijer ligu i klub koji je aktuelni svetski prvak pravi potez.

Podsetimo, prošlog leta je Liverpul potpisao nekoliko tinejdžera iz inostranstva među kojima se ističu Fabijan Mrozek, Mateuš Musialovski i Marselo Pitaluga.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar