Christian Atsu zemljotres Turska Foto:EPA-EFE/ERDEM SAHIN/Robert Smith / imago sportfotodienst / Profimedia

Kristijan Atsu, nekadašnji as Njukasla i Čelsija pronađen je mrtav u ruševinama u Hataju.

Ofanzivac iz Gane je bio predmet glasina u danima posle razornih zemljotresa koji su pogodili Tursku i uništili na hiljade života i pričinili milijarde evra materijalne štete.

PROČITAJTE JOŠ:

U jednom trenutku se pojavila i informacija da je Atsu izvučen iz ruševina živ, ali su tu informaciju dolazeći dani demantovali, a Kristijan je ipak nastradao.

Da sve bude još gore, Kristijan je u večeri kada je njegov Hatajspor pobedio Kasimpašu sa 1:0, upravo Atsuovim golom, imao zakazan let za 23 sata.

Trebalo je da odleti u Francusku nekoliko sati pre zemljotresa i danas bi verovatno bio živ.

Ovako, dao je lep gol u 97. minutu, slavio je sa saigračima i rešio da ostane, o čemu je govorio i administrativni menadžer Fatih Ilek.

„Postojala je avionska karta, ali je Atsu odustao od odlaska u Francusku jer je dobro igrao ipostigao gol. Nakon oduševljenja koje je doživeo, rekao je: ‘Neću da idem, ostaću ovde’. Na njegov najesrećniji dan zahvatio ga je zemljotres. Imao je let u 23 sata, iz Istanbula bi otputovao u Francusku. Odustao je i desila se tragedija“, rekao je Ilek.

On je nekoliko dana pre čitave tragedije tražio da ode iz kluba i dobio je „voljno“, ali se njegova zamisao nije ispunila.

Tokom karijere je igrao za Porto, Rio Ave, Čelsi, Vitese, Everton, Bornmut, Malagu, Al-Raed i Hatajspor, a najdublji trag je ostavio tokom četiri godine u Njukaslu.

BONUS VIDEO: VAR poništio spektakularan gol Danijela Aleksića, majstoriju „rabonom“ kakva se retko viđa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar