Foto: EPA-EFE/YONHAP SOUTH KOREA OUT

Fudbalska sezona u Južnoj Koreji počeće 8. maja pred praznim tribinama, posle više od dva meseca odlaganja zbog pandemije koronavirusa, potvrđeno je iz K-lige u petak.

Pet dana pre početka K-lige, 29. februara, sezona je odložena, ali je Južna Koreja sada među zemljama koje u velikoj meri pandemiju drže pod kontrolom.

Po poslednjim podacima, u Južnoj Koreji je do sada zabeleženo više 10.700 slučajeva zaraze novim virusom, dok je 240 ljudi preminulo.

PROČITAJTE JOŠ

Mere ograničenja u toj zemlji se polako ukidaju, broj novozaraženih u poslednje vreme je jednocifren, ali ni to nije dovoljno da bi navijači mogli da sa tribina prate fudbalske mečeve.

Igrači i treneri sada imaju dve nedelje da se naviknu na nova pravila, pošto je liga nametnula stroge propise za igrače na i van terena. Na terenu nema razgovora sa saigračima, sa službenim licima, kao ni rukovanja.

„Stvari poput toga da ne pljujemo tokom utakmice, možemo da kontrolišemo, ali nemoguće je ne razgovarati sa saigračima. Ako ne možemo da razgovaramo na terenu, možda je bolje da uopšte ne igramo fudbal“, rekao je kapiten Inčeon junajteda Kim Do-Hjeok.

Kim se nada i da će se navijači uskoro vratiti na stadione.

„Bilo bi sjajno igrati pred navijačima, ali ako svi odigramo svoju ulogu u zaustavljanju širenja virusa, oni će se uskoro vratiti na svoja mesta“ rekao je Kim.

I treneri se moraju prilagoditi. Trener Suvona Kim Do-gjun imao je problem da komunicira sa svojim igračima noseći zaštitnu masku.

„Istina je da je neprijatno kada pokušavate da dajete instrukcije tokom igre. Međutim, u ovom trenutku je to potrebno“, rekao je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar