Đorđo Kjelini
Đorđo Kjelini; Foto: EPA-EFE/Roberto Bregani

Proslavljeni italijanski fudbaler Đorđo Kjelini otkrio je neke detalje koji ne idu u prilog odbrani Juventusa pred zakonom.

Vodeći ljudi torinskog giganta su nedavno otišli sa svojih funkcija, zbog čega se piše o tome da bi crno-beli mogli da rasprodaju glavne zvezde, dok paralelno moraju da se spremaju da se brane zbog sumnje na finansijske malverzacije i manipulacije.

PROČITAJTE JOŠ:

O delu tih manipulacija pričao je i Kjelini koji je, odgovarajući na pitanja, rekao da je bilo tajnih isplata na njegove ruke, uprkos zvaničnoj priči da je u ranoj fazi pandemije koronavirusa bilo informacija da su plate skresane.

„Kada je izbila pandemija, bio je naravno tu period panike i ekonomskih poteškoća, i tada su mene pitali da budem kao posrednik prema ostatku tima da bismo se suočili sa teškim momentom koji se stvarao“, rekao je Kjelini.

U martu je počeo da priča sa saigračima i ispituje njihovu volju da se suoče s problemom koji su postojali u klubu, u pogledu solventnosti, pošto je prihoda manjkalo.

„Ono što je odlučeno je da se ljudima otkažu četiri mesečne plate, ali uz obećanje da, kada se sezona nastavi, deo toga bude vraćen“, kaže Kjelini i objašnjava da je reč o povratu od dve do tri plate.

Foto: EPA-EFE/ANDREA DI MARCO
Foto: EPA-EFE/ANDREA DI MARCO

Kjelini je potpisao ugovor koji to potvrđuje, a navodi da nije siguran da li taj ugovor i dalje postoji.

Klub je sa svakim od igrača ponaosob pregovarao koji će mu iznos biti vraćen, pod kojim uslovima i u kom roku.

Iako je branio klub, Kjelini je priznao da je pričao sa Fabiom Paratičijem i Andreom Anjelijem da bi procenili i pronašli četiri mesečne plate u vrednosti od ukupno 90 miliona evra koje će se formalno povući.

Da je neko od fudbalera tada otišao i da je cela priča „pukla“, nastao bi egzodus ostalih, priznao je između ostalog čuveni defanzivac.

Kada ga je tužilac podsetio da je potpisao papir sa povratom od tri plate i pokazao mu dokument, Kjelini je istakao da je potpis njegov i da ga je potpisao u Anjelijevoj kući.

BONUS VIDEO: Pariz dočekao vicešampione sveta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar