Foto: REUTERS/Juan Medina

Pehovi nikako da zaobiđu srpskog reprezentativca i člana Real Madrida Luku Jovića. U moru loših vesti, poslednja je stigla iz Španije i glasi da je Luka slomio petu.

Fudbalski klub Real Madrid je na zvaničnom sajtu objavio da je Joviću stradala desna peta, a u razgovoru za Nova.rs njegov otac Milan Jović je objasnio šta se tačno dogodilo i kako je došlo do nezgodne povrede.

PROČITAJTE JOŠ

Prosto je neverovatno kakav niz pehova je imao bivši golgeter Ajntrahta iz Frankfurta i Crvene zvezde, koji je početkom vanrednog stanja u Srbiji bio na udaru zbog kršenja neodlaska u samoizolaciju po dolasku iz Madrida, koji je smatran žarištem koronavirusa.

„Luka je baš razočaran. Čuli smo se sinoć i objasnio mi je kako je došlo do povrede, samo što tada još nije znao koliko je ozbiljno. Dobili su od Reala program po kojem rade kod kuće. I moj sin je u četvrtak uveče radio te skokove, kada je osetio jak bol u peti posle čega je prestao s vežbom. Tokom noći je trpeo jake bolove i peta mu je sva natekla. Ujutru se javio klupskom lekaru, došli su po njega i odvezli ga da snimi. Snimak je pokazao da je u pitanju prelom desne pete i predstoji mu oko dva meseca pauze. Biće mu stavljena longeta ili gips kako bi mirovao“, rekao je Milan Jović iz Bijeljine za Nova.rs.

Dokazivanje će morati da sačeka: Jović s trenerom Zidanom; Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes

Razlog više zbog kojeg je srpski as razočaran, jesu reči koje je uputio ocu pre nego što je stigao u Španiju, gde će Real u ponedeljak krenuti s treninzima. Idućeg meseca očekuje se nastavak Primere.

„Luka je tokom boravka u Beogradu radio naporno s personalnim trenerom i spremio se ko zver. Baš je zategnut, sve puca na njemu od mišića, prosto je neverovatno da mu se ovako nešto dogodi. Da se tako kod kuće povredi, pridržavajući se programa i vežbi koje im je klub poslao. Imao je nikad jaču i veću volju kada je odlazio da im pokaže da zaslužuje da igra. Rekao je da će morati da mu pruže priliku, neće im dati izbora zbog načina na koji se spremio. Obratio mi se pred put: ‘Ćale, sad ću da pokidam ko nikad’, a onda se desi jedan ovakav maler. Zaista je otišao spreman i psihički i fizički, ali kako to obično u životu biva, dogode se neke neplanirane stvari i razbiju vam koncepciju“, utučen je zbog sina Jović senior.

Milan Jović; Foto: Privatna arhiva

Jovićev otac ističe da najtrofejniji klub na svetu – Real, nije baš najsrećnija destinacija za Srbe.

„Baš smo pomislili da će Luka da razbije taj maler srpskih fudbalera u Realu. Setite se Ognjenovića, Petkovića, Spasića. Čak, donekle i Peđe Mijatovića koji je imao loše periode u madridskom klubu. Nismo mi Jovići opterećeni, ne patimo za Realom. Meni je najbitnije da Luka igra i da je srećan. Predložiću mu dobro da razmisli, ako postoji ikakva šansa da ode u neki drugi klub, uzimajući u obzir kako su prolazili njegovi prethodnici. Svi su kuburili s povredama, minutažom. Ima nešto u tom Realu što ne da našima tamo da uspeju, neka viša sila“, zaključuje Milan Jović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare