Dejan Joveljić
Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Dejan Joveljić, talentovani srpski napadač, nastaviće karijeru u austrijskom Volfsbergeru za koji će igrati kao pozajmljeni igrač Ajntrahta.

Joveljiću će to biti druga pozajmica otkako je prošlog leta stigao u Frankfurt, pošto je drugi deo prethodne sezone proveo u belgijskom Anderlehtu.

PROČITAJTE JOŠ

Golgeter ponikao u Crvenoj zvezdi u redove ’Vukova’ stigao je na zahtev trenera Mohameda Sahlija, a kao zamena za Izraelca Šona Vajsmana, koji je pre nekoliko dana prešao u Valjadolid. Vajsman je prošle sezone bio najbolji strelac austrijske Bundeslige sa 30 golova.

„Za njega, ali i njegov igrački razvoj, važno je da sada igra. I dalje ga vidimo kao igrača koji može da ojača Ajntraht u budućnosti“, rekao je sportski direktor Ajntrahta Bruno Hibner.

Joveljić je prošle godine iz Ljutice Bogdana prešao u Ajntraht u transferu vrednom četiri miliona evra, uz bonuse. U dresu kluba iz Frankfurta odigrao je samo četiri utakmice i potom se preselio u Anderleht.

Volfsberger, za koji igra iskusni srpski defanzivac Nemanja Rnić, je sezonu završio na trećem mestu i izborio je direktan plasman u Ligu Evrope, u kojoj je prošle jeseni igrao grupnu fazu. ’Vukovi’ su, inače, drugi najefikasniji tim austrijskog šampionata, iza šampiona Salcburga, sa kojim se sastaju na otvaranju sezone 13. septembra.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar